The Hives
Sponsor: ism LiveNation

Onversneden punkrock voor fans van Sex Pistols, The Ramones, The White Stripes en The Strokes

The Ramones en Sex Pistols indachtig veroverden enkele jonge Zweedse rockers vanuit hun garage de rest van de wereld met venijnige gitaren en onversneden punk. Twintig jaar later is The Hives een wereldband die nog niets aan kracht heeft ingeboet. Hun songs stormen nog steeds als een wervelwind door de zaal en met hun absurde humor pakken ze moeiteloos ieder publiek in.

Zelden kom je groepen tegen die met meer zelfvertrouwen en enthousiasme op het podium staan dan The Hives. Dat bewezen ze intussen verschillende keren op onder meer Rock Werchter. Frontman Howlin’ Pelle Almqvist is nog steeds zijn heerlijke arrogante zelf en blijft zijn bandleden oppeppen om in een razend tempo songs op het publiek af te vuren als een onweerstaanbare wall of sound.

Met vier studioalbums, tal van prijzen, ontelbare optredens en miljoenen verkochte platen horen The Hives thuis in het rijtje der groten en mogen ze zich zonder meer naast bands als The Strokes, The White Stripes en Franz Ferdinand plaatsen. Komt dat zien!