The Human League DARE 40 + support: Coline & Toitoine
Sponsor: ism Nostalgie

COVID-19 UPDATE: het concert van zaterdag 27 november 2021 wordt verplaatst naar vrijdag 2 september 2022, zondag 28 november 2021 wordt zaterdag 3 september 2022. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. Bedankt voor je begrip.

De band zegt: "We zijn hier absoluut kapot van. We keken er zo naar uit om voor onze Belgische fans op te treden, maar met alle onzekerheid over de nieuwe maatregelen konden we het niet riskeren om helemaal vanuit de UK te reizen om dan in België mogelijks voor gesloten zaaldeuren te staan. Of misschien te zien dat de toegestane capaciteit zodanig zou worden gereduceerd dat niet al onze fans naar binnen kunnen om de show te zien. We vinden dit zo jammer. We hadden al onze vrachtwagens, bussen, crew en apparatuur al in beweging gezet richting Dover toen we hoorden dat er nieuwe maatregelen zouden worden aangekondigd, dus het is een enorm probleem voor ons, maar duidelijk iets dat volledig buiten onze handen ligt. We zien jullie in 2022!"

 

Onweerstaanbare, nostalgische post punk elektronica voor fans van Frankie Goes To Hollywood, Eurythmics en Orchestral Manoeuvres in The Dark

Maak je klaar voor een daverende brok post punk elektronica waarbij de energie van de muren spat. Want veertig jaar na de release van DARE trekt hitmachine The Human Leaque het podium op met een spektakelshow waarbij ze hun legendarisch album integraal live spelen. Don’t You Want Me? Yes, we do! Of wat had u gedacht?!

Weinig bands die zo hun stempel op de Britse New Wave hebben gedrukt als The Human League. Met hun frisse, herkenbare elektropop trokken ze de grenzen van het genre wagenwijd open en domineerde ze sinds het begin van de jaren tachtig de hitlijsten. Samen met bands als The Cure en Depeche Mode bepaalde de band hét geluid én de looks van de jaren tachtig. Ze effende zo het pad voor een nieuwe generatie artiesten.

Met DARE, uitgekomen op 16 oktober 1981, zorgde The Human League voor een mijlpaal in de Britse muziekgeschiedenis. Het album bevat maar liefst vier hitsingels, waarvan Don’t You Want Me en Love Action (I Believe in Love) tot ons collectieve geheugen behoren. Tijdens de DARE 40-tour speelt The Human League het album integraal in een onvergetelijke live-set, samen met al hun andere hits waaronder Human en Mirror Man. Zanger en oprichter Philip Oakey krijgt op het podium het gezelschap van de originele bandleden-zangeressen Joanne Catherall en Susan Ann Sulley. Hun onweerstaanbare samenzang vormt nog steeds hét handelsmerk van The Human Leaque en werkt nog steeds even aanstekelijk als veertig jaar geleden.

Laat je verrassen door support Coline & Toitoine, een jong duo met elektropop vibes geboren in 2018. Coline wisselt gitaar, ukelele en bas af en plaatst haar warme stem met een atypische korrel op Toitoine's instrumenten. Hij jongleert met zijn meerdere synthesizers, percussies en piano's dankzij zijn controllers. Een smeltkroes van eigen makelij, navigerend tussen elektro-energetische en indie-folk ballads. Het betreden van de muziek van Coline & Toitoine is als het verkennen van een gang waar elke deur uitkomt op een ander universum. Als elk nummer een aparte microkosmos is, vindt het hele werk zijn samenhang in de magie van Coline's stem en Toitoine's fascinerende instrumentals.

Alle data

20:00
Grote Zaal
staand + balkon zittend *
Laatste tickets
* Staand concert met beperkt aantal zitplaatsen op het balkon. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden, wie wil zitten komt best op tijd. Minder mobiele mensen vinden info op deze pagina.
20:00
Grote Zaal
staand + balkon zittend *
Koop tickets
* Staand concert met beperkt aantal zitplaatsen op het balkon. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden, wie wil zitten komt best op tijd. Minder mobiele mensen vinden info op deze pagina.