The Ibrahim Maalouf Electronic Experience

Na een nominatie voor een Grammy-award, verschillende jazzalbums, een hiphopplaat en een kerstspecial, verovert Ibrahim Maalouf opnieuw ongekend terrein. Voor zijn nieuwste live project 'Time X' mixt de experimentele jazztrompettist instrumentele jazz met spannende elektronica. Terwijl de stermuzikant in 2022 een uitverkochte De Roma nog liet swingen met heerlijke latin vibes, belooft hij op 19 december 2024 een vibrerende clubavond voor iedereen die leeft om te dansen. Met andere woorden: het jazzspektakel van Ibrahim Maalouf moet je live meemaken!

Ibrahim Maalouf (1980, Beiroet) is één van de grootste sterren van de hedendaagse jazzscene. Als tiener wint hij enkele grote internationale wedstrijden en begint hij een carrière als klassieke solist op de trompet. Vanaf de jaren 2000 maakt hij vanuit Parijs naam als jazzmuzikant, mede door zijn geweldige improvisatietalent. Verschillende wereldartiesten, o.a. Sting, Salif Keita en Amadou & Mariam, doen een beroep op hem om nummers te produceren, componeren en arrangeren.

Zijn onmiskenbare talent om alle genres aan muziek samen te brengen en zijn onweerstaanbare drang om te blijven vernieuwen en verrassen, zorgt ervoor dat Ibrahim Maaloufs carrière als trompettist en orkestleider bloeit en hij wereldwijd de grootste concertzalen uitverkoopt. Zo staat de trompettist verschillende keren in het Lincoln Jazz Center in New York en verkoopt hij acht maanden op voorhand de arena van Paris Bercy, de grootste concertzaal van Frankrijk, uit.