The Slow Show + support: Sevens

Melancholische indiefolk voor fans van The National, Bear's Den, Marble Sounds en Future Islands.

Het is heerlijk om te zien hoe een band als The Slow Show er op kousenvoeten in slaagt om een steeds groter publiek te bereiken. Bij elk concert worden er meer zieltjes gewonnen, elke plaat is net dat iets beter dan de vorige, elke tour doet hen in net iets grotere zalen belanden. Het viertal uit Manchester timmert al aan de weg sinds 2010, maar debuteerde pas in 2015 met hun eerste plaat White Water. De voorbije jaren volgden nog Dream Darling (2016) en Lust and Learn (2019), platen waarop The Slow Show bewees dat het een band was geworden om rekening mee te houden. Muzikaal zweeft hun muziek ergens tussen The National, Bear’s Den, Tindersticks  en (dichter bij huis) Marble Sounds; de prachtige stem van zanger Rob Goodwin doet dan weer af en toe denken aan een rustigere versie van Sam Herring (Future Islands).

Door de coronapandemie is de band gedwongen de geplande Europese tour uit te stellen naar 2022. Tegen die tijd ligt ook hun gloednieuwe studioalbum in de rekken. Met Blinking bracht de band in oktober een heerlijke nieuwe single uit. De release van het full album STILL LIFE is aangekondigd voor 4 februari 2022. Verwacht je aan unieke show die Rob Goodwin (zang, gitaar), Joel Byrne-McCullough (gitaar) en Chris Hough (drum) voor het eerst sinds 2019 weer samen op het podium verenigt.  

NOOT: het concert werd verplaatst van 13 februari 2022 naar 31 augustus 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. 

In het voorprogramma speelt Sevens. Deze beloftevolle jonge artiest uit eigen land wil niet in een hokje worden geduwd, maar zijn muziek neigt naar alternatieve R&B en je hoort erin echo's van Frank Ocean, Daniel Caesar en James Blake. Zijn debuut-EP werd overal lovend onthaald.