Tin Fingers + support: Elias

Tin Fingers is een alternatieve popband uit Antwerpen. Zelf omschrijven ze hun geluid als anders, maar toch vertrouwd. Eén ding is zeker: zichzelf heruitvinden doen ze graag. Van folk over indie naar meer elektronisch: hun muziek valt niet in een hokje te stoppen, maar groeit organisch. In de zomer van 2017 lanceerde Tin Fingers de debuutplaat No Hero EP, met de songs Boy Boy en Young Mother. De combinatie van dromerige tunes met explosieve live optredens werd een instant succes in de altpop scene. Maar na de nieuwe singles Glow, Fomo for Kids en Red Socks, volgde er geen nieuw album en werd het stil rond de band.

Er brak een lange periode van writer’s blocks aan, waarbij de groepsleden een nieuwe richting probeerden te zoeken. Zanger Felix Machtelinckx drukte op de pauzeknop en werkte een tijdje als songwriter en producer voor Arsenal. Na het resultaat van deze zijsprong, het Arsenal-album Rhtym of the Band, dook Machtelinckx opnieuw onder in het universum van Tin Fingers. Samen met gitarist Quinten De Cuyper herontdekte hij duistere folk songs die ze in het prille begin van de band samen schreven, vol nostalgie en helemaal anders dan de muziek van hun debuutep. Maar tegelijkertijd ook vol energie, door de vintage ritmes van de groovebox waarmee ze de nummers hadden opgenomen. Het duo maakte samples van dit authentieke materiaal, drummer Marnix van Soom en bassist Simen Wouters voegden er hun eigen lagen aan toe.

Met Groovebox Memories, de langverwachte plaat, kan het nieuwe hoofdstuk voor Tin Fingers nu echt beginnen. “De groep gloeit het hardst wanneer ze haar elektropop stroomstoten geeft met ­oude synths en drumcomputers, maar in de afsluiter I’m lost without love vonkt het ook zonder. Een begin en een doorstart in één”, recenseert De Standaard. Benieuw naar wat dit live in De Roma zal geven, wij kijken er in ieder geval naar uit!

Credits

Felix Machtelinckx (vocals)
Quinten de Cuyper (guitar)
Simen Wouters (bass)
Marnix van Soom (drums)

Als support verwelkomen we de geweldige Elias. Elias Devoldere is een Belgische drummer die de laatste tien jaar binnen-en buitenlandse clubs en festivals afschuimde met een pak verschillende bands (Nordmann, Sumi, Hypochristmutreefuzz, John Ghost, Hast...). Hij werd ook vaak gevraagd om soundtracks te maken voor dans en theater, en dat bleek de kiem voor zijn eigen soloproject.Na lang sleutelen aan zijn eigen geluid is Elias helemaal klaar om dat langverwachte project te onthullen in De Roma. Kom op tijd!