Tutti Fratelli De Hoop

“Kinderen, grootmoeders, werkmannen in de fleur van hun leven… Allemaal eender. Grauw in hun bakkes. Krom van de zeer. En geen mens die er aan of omtrent wilde komen om ze te helpen. Om ’t niet over te krijgen, verdomme! Zelfs de lijkdragers kregen het nog over. Ge hebt er geen gedacht van.” 

Tutti Fratelli hernam in mei de repetities. Ondanks de noodgedwongen afstand, zien we hoe het theater ons opnieuw samenbrengt, hoe het doet dromen en verwachtingen schept over de toekomst. Hoe het hoop genereert over dit nieuwe vandaag. 

Op hoop van zegen (Herman Heijermans, 1900) is het iconische theaterstuk dat Erik Vlaminck voor Tutti Fratelli transponeert naar De Hoop, in regie van Reinhilde Decleir. Exact 120 jaar na datum blijft deze tekst tijdloos en verrassend actueel. 

In De Hoop varen de mannen met een Antwerpse knots de scheldemonding tegemoet, gedoemd ten onder te gaan. Het is Belzebub zelf die de venten overboord trekt, de draaikolk in. Daarnaast woedt een besmettelijke ziekte onder de mensen. Moeders en vrouwen blijven achter aan wal en vormen het koor van verdriet en verlies, maar ook dat van verzet en de kracht van het overleven. 

De Hoop gaat over de storm die we moeten doorstaan en over de ongelijkheid die stormen daarbovenop met zich meebrengen. Maar vooral over hoop. Over het vertrouwen dat alles goed komt. Andrà Tutto Bene. Alles komt goed.

Begeleidende zin bij de foto: Steve Dugardin coacht de fratelli tijdens zangrepetities via videochat. Componist en muzikaal leider Florejan Verschueren begeleidt hen op piano.

Credits

TEKST Herman Heijermans BEWERKING Erik Vlaminck REGIE Reinhilde Decleir SPELERS Ann De Pooter, Ann Van den Eynden, Anna Schoonbroodt, Behzad Khederli, Brenda Schoonbroodt, Chantal Boels, Christine De Clerck, Christo Anagnostu, Dirk Rypens, Erik De Schepper, Glenn Liebens, Hilde Boogaerts, Hilde Huygens, Juan Maldonado, Katty Van Beeck, Kristel Meyskens, Marc Moens, Peggy Beaujean, Petra van Hoye, Riccardo Federico, Sabrina Leemans, Sainbayar Khishigbayar, Steven Laenen, Yannick Van Dyck, Walter Canipel

COMPONIST & MUZIKALE LEIDING Florejan Verschueren STEMCOACHING Steve Dugardin MUZIKANTEN Florejan Verschueren, Jon Birdsong, Kobe Proesmans, Stefaan Blancke, Tobe Wouters

KOSTUUMONTWERP -EN UITVOERING Hannah Chebaro AFFICHEBEELD Bert Lezy LICHT Geert Custers GELUID Gijsbrecht Moeyersons FOTOGRAAF Cuauhtémoc Garmendia

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste Bedrijf.

Alle data

20:00
Grote Zaal
zittend
Koop tickets
20:00
Grote Zaal
zittend
Koop tickets
15:00
Grote Zaal
zittend
Koop tickets