Wannes' Muziekfeest

Een uniek en exclusief initiatief van De Roma, Jan De Smet en Dimitri Duquennoy, onder de muzikale leiding van Gwen Cresens.

Op 10 november 2023 zal het exact 15 jaar geleden zijn dat de unieke stem van Wannes Van de Velde voor altijd zweeg. De waarde van zijn muzikale nalatenschap is echter onschatbaar en tot op de dag van vandaag blijft hij nieuwe generaties inspireren. Op initiatief van Jan De Smet, Dimitri Duquennoy en Gwen Cresens heeft een eclectische, genre-overschrijvende en gevarieerde groep zangers en muzikanten zich verzameld. Op een mooie avond in De Roma zullen zij alle aspecten van het prachtige Wannes van de Velde-universum tot leven brengen.

“Ik was 13 jaar toen ik de eerste plaat van Wannes hoorde, sindsdien heeft hij mij nooit meer losgelaten. Eind jaren 70 mocht ik zijn vaste accordeonist Bernard vervangen bij enkele concerten, ik ben nog nooit zo gestresseerd én tegelijk zo fier geweest. Want ik was en ben nog steeds één van zijn allergrootste fans”, vertelt Jan De Smet enthousiast. “Volgens mij is het mooiste eerbetoon dat je aan een overleden muzikant kan brengen, dat zijn jongere collega’s zijn werk blijven uitvoeren en de mooiste liederen opnieuw laten klinken. Het valt mij steeds op hoe groot het enthousiasme is onder collega-muzikanten, maar ook bij concertorganisatoren en toeschouwers, elke keer we een Wannes-tribute spelen", aldus nog Jan.

BAND:
Gwen Cresens
Ben Faes
Andries Boone
Gianni Marzo
Toni Vitacolonna

GASTEN:
Jan De Smet
Slongs Dievanongs
Hans Mortelmans
The Bonnie Blues
Die Verdammte Spielerei
Fay Lovsky
Liesbeth De Vos
Vera Coomans
Abdel Kader Zahnoun
Kommil Foo (Mich & Raf Walschaerts)
Guido Belcanto
Jokke Schreurs
Koen De Cauter
Myrddin De Cauter
Gregory Frateur

FOTO:
Gerald Dauphin