Wende + support: CHARLOT

Voor fans van: Eefje De Visser, Spinvis, Roosbeef

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit: ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Wendes carrière begon in 2003. Sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 cureert ze Kaleidoscoop, waarvoor ze uitdagende samenwerkingen aanging met onder andere Typhoon, Blaudzun en S10. Met haar succesvoorstellingen MENS en De Wildernis speelde ze in uitverkochte theaters en clubs - waaronder De Roma - en op festivals als Down The Rabbit Hole en Into the Great Wide Open.

Haar album MENS won de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album en werd genomineerd voor het Beste Nederlandstalige Album. In September verschijnt haar nieuwe album Sterrenlopen, hierop staan onder andere de onlangs uitgebrachte nummers Het Is Genoeg, Dit Is Alles, en ook enkele songs uit De Wildernis hebben een plek gevonden op dit nieuwe album.

De support wordt verzorgd door het Nederlandse CHARLOT. De band rond singer-songwriter Lotte Mulder brengt melancholische elektropop en laat zich inspireren door artiesten als Regina Spektor, Agnes Obel en AURORA.