Whispering Sons + support: The Christian Club
Sponsor: ism Live Nation

Voor fans van: SONS, The Sisters of Mercy, Joy Division, The Cult

Clubshows in eigen land konden niet ontbreken in de Europese tour van Whispering Sons in 2024! En ziehier: de Belgische postpunkband brengt op vrijdag 22 maart zijn experimentele, gitzwarte sound én zijn nieuwe album naar De Roma. 

De HUMO’s Rock Rally alumni van 2016 brachten in 2018 debuutplaat Image uit. Het album, met onder andere single Alone op, werd overstelpt met superlatieven, MIA-nominaties én een show op Rock Werchter. Waar de sound van het eerste album theatraal en groots was, ademende opvolger Several Others (2021) een pure, pretentieloze, dramatische intensiteit uit.

Op 23 februari 2024 verschijnt het derde album va Whispering Sons The Great Calm, waaruit de band al twee geweldige singles loste: The Talker en Cold City. Het nieuwe album belooft vrolijker en speelser te klinken, maar met de typische onheilspellende ondertoon die de band zo kenmerkt altijd op de loer liggend.  Want wees gerust, Whispering Sons zal nooit ver afwijken van zijn rauwe energie en duistere emoties. Niet op plaat en al zeker niet live. Met zijn beklijvende muziek en de diepe, donkere stem van de eeuwig impressionante Fenne Kuppens heeft het Belgische vijftal zich ontpopt tot een must see liveact!