Whitney Spark UK/EU Tour + support: Fenne Lily
Sponsor: ism Live Nation

Louterende indie-folkpop voor fans van Phoebe Bridgers, Big Thief, Waxahatchee en Kurt Vile

“Whitneys liedjes over verliefdheid en hartzeer zijn zo aandoenlijk als een kind dat bellenblaast.” Met deze toepasselijke woorden recenseerde De Standaard zes jaar geleden debuutplaat Light Upon the Lake. Sindsdien opende de indiepophemel zich voor Julien Ehrlich en Max Kakacek. Hun derde album SPARK is een pareltje geworden, waarin ze afrekenen met de emotioneel zwaar beladen voorbije twee jaren van lockdowns en relatiebreuken.

Voor de opnames van het nieuwe album bouwde het duo uit Chicago in hun studio een replica na van hun blokhut in de bossen van Portland. Daar trokken ze zich tussen middernacht en het ochtendgloren terug om hun inspiratie de vrije loop te laten. Het resultaat is een licht psychedelisch album dat baadt in melancholie. Anders dan hun voorgaand werk, klinkt SPARK rijker, diverser, volwassener ook. Julien en Max voegen aan hun dromerige soundscapes frivole drum loops, sprankelende piano riffs en hier en daar zelfs een vleugje disco toe. De nieuwe sound van Whitney is geboren.

SPARK is tegelijk ook een ode aan de intense vriendschap van twee gelijkgestemde zielen. Julien en Max hadden het album, én de tijd die ze met elkaar doorbrachten om het te maken, nodig om een pagina in hun leven om te slaan. Die intense vriendschap uit zich ook live. Met Whitney staan er twee topmuzikanten op het podium die elkaar inspireren en verrijken en er zo in slagen een unieke sound als een warm dekentje over het publiek uit te spreiden.

De support wordt verzorgd door de folky Britse singer-songwriter Fenne Lily. Fans van Aldous Harding, Charlie Cunningham en Marlon Williams: kom op tijd!