Yasiin Bey Mos Def Black On Both Sides: 20th Anniversary Tour + Supafly Collective

CORONA-UPDATE: het concert wordt verplaatst van zondag 12 april naar dinsdag 22 september 2020. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling.

Hiphopveteraan voor fans van Black Star, Talib Kweli, Nas en Gang Starr.

Twintig jaar is het ondertussen geleden dat Mos Def met Black On Both Sides een van de absolute mijlpalen uit de hiphop uitbracht. Voorheen was hij vooral bekend als lid van Native Tongue Posse en als de helft van het iconische hiphopduo Black Star (naast Talib Kweli), maar vanaf 1999 kende iedereen binnen én buiten de hiphopscene de naam van Yasiin “Mos Def” Bey. Ondertussen is er veel gebeurd. Hiphop groeide verder uit tot hét belangrijkste muziekgenre van de 21ste eeuw en Yasiin Bey bevestigde zijn status als een van dé belangrijkste stemmen uit de scene met classics als The New Danger (2004), True Magic (2006) en The Ecstatic (2009). Daarnaast dook hij op in meer dan 30 films en slaagde hij erin met zijn sociaal bewogen teksten aandacht te trekken voor problemen als politiegeweld, racisme, nucleaire bewapening, Guantanamo en de slachtoffers van orkaan Katrina.

In 2020 trekt Yasiin Bey op tour met Mos Def Black On Both Sides: The 20th Anniversary Tour, een show waarmee hij z’n solodebuut in de schijnwerpers zet zonder daarbij die vele andere classics uit het oog te verliezen. Wie hem twee jaar geleden in Openluchttheater Rivierenhof aan het werk zag of er vorig jaar bij was toen Black Star Jazz Midelheim op z’n grondvesten weet daveren weet dat je de doortocht van deze legende niet mag missen. Tot in De Roma!