YES The Classic Tales of YES Tour
Sponsor: ism Play Nostalgie

Progrocklegende YES komt naar De Roma! Tijdens hun The Classic Tales of YES Tour nemen ze je mee op een meeslepende reis doorheen hun rijke oeuvre van meer dan vijftig jaar, inclusief een eerbetoon aan hun legendarische jubileumalbum Tales from Topographic Oceans uit 1973. Zowel voor als na het concert kunnen bezoekers zich in de inkomhal onderdompelen in de geschiedenis van de iconische band, waar speciaal voor de gelegenheid een expo wordt opgebouwd met affiches en artwork van de wereldberoemde kunstenaar en ontwerper Roger Dean.

De carrière van YES start in 1968. Opgericht door Jon Anderson en de betreurde Chris Squire werkt de Britse band zich op korte tijd op tot één van de meest innovatieve en invloedrijke bands van de jaren zeventig en tachtig. Hun albums The Yes Album, Fragile, Close To The Edge, Yessongs, Tales From Topographic Oceans, Relayer en Going For The One waren stuk voor stuk baanbrekend en met Owner of a Lonely Heart scoorden ze een all-time classic van wereldformaat.

In 2022 kwam het trieste nieuws van het overlijden van drummer Alan White, vijftig jaar lang één van de vaste bandleden. Het nieuws kwam kort voordat de band begon aan hun Close To The Edge 50th Anniversary Tour, die ze opdroegen aan Alan. Met een gloednieuw album Mirror To The Sky (2023) en topdrummer Jay Schellen speelt YES vandaag opnieuw op volle kracht. In De Roma beloven Steve Howe (gitaren, zang), Geoff Downes (toetsen), Jon Davison (zang en akoestische gitaar), Billy Sherwood (basgitaar, zang) en Jay Schellen een wervelende set, een ode aan hun indrukwekkende carrière.