Zap Mama Best Of Zap Mama

Zap Mama blikt in 2024 terug op haar rijkgevulde carrière met de release van haar eerste 'Best Of'-album. Naar aanleiding van deze release geeft de band van Marie Daulne twee unieke optredens, waarvan het eerste op 25 april in De Roma. Een dubbele primeur, want Zap Mama stond nooit eerder in de prachtige concertzaal in Borgerhout.

Marie Daulne is een zangeres, componiste, activiste en lerares vocale polyfonie. Geboren in Congo, het hart van Afrika, en opgegroeid in Brussel, het hart van Europa, verzoent ze het beste van beide werelden. Al sinds begin jaren 90 staat ze aan het roer van Zap Mama, de band waarmee ze internationaal succes scoorde en zelfs een nominatie voor een Grammy Award in de wacht sleepte. 

Zap Mama begon als polyfonisch a capella vrouwenkwintet en lanceerde de term Afropean. Zo gaf de groep  een stem aan een opkomende biculturele generatie Afro-Europeanen. Niet alleen via etnisch beïnvloede muziek, maar ook via dans en mode. Geleidelijk aan werd afstand genomen van de typische a capella sound en evolueerde de band naar een originele en unieke urban mix van diverse Europese, Amerikaanse en Afrikaanse ritmes en tradities.

De laatste 25 jaar toerde Zap Mama in de Verenigde Staten, Japan en Europa. Zap Mama trad op en werkte samen met artiesten als o.m. the Neville Brothers, Al Jarreau, Erykah Badu, Talib Kweli, Common, Bilal, Questlove, Bahamadia en Bobby McFerrin.