Alex Koo Trio

Volgens het gerenommeerde Duitse Jazzthetik kan er dan weer onmogelijk een label geplakt worden op Alex Koo. In eigen land wordt hij bejubeld als het enfant terrible van de Belgische jazz. "België is te klein voor pianist Alex Koo", schrijft De Tijd.

Als jongste zoon van een Japanse moeder en West-Vlaamse vader, startte hij al op zijn vijfde met piano als klassiek wonderkind en werd hij intussen al de hemel in geprezen door jazziconen als Kurt Elling, Kenny Werner en Brad Mehldau. Daarnaast won hij ook al tal van prestigieuze awards, waaronder een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, een Fulbright Award en een Prins Bernhard Cultuurfondsprijs.

Zijn album Appleblueseagreen met jazziconen Mark Turner en Ralph Alessi werd uitgeroepen tot één van de beste albums van 2019 door het toonaangevende Amerikaanse Downbeat Jazz Magazine, terwijl zijn meest recente soloalbum Etudes for Piano hem vergelijkingen opleverde met grootmeester Keith Jarrett omdat “Koo’s spel van hetzelfde zeldzame hoge niveau is", aldus Trouw.

Met zijn longstanding trio, bestaande uit drummer Dré Pallemaerts (Toots Thielemans, Novastar, Melanie de Biasio) en bassist Lennart Heyndels (Jef Neve, Hi Hawaii, Ben Sluijs) komt hij nu met een langverwachte release voor W.E.R.F. records. Zet je schrap voor een mélange van meeslepende composities, schilderachtige kleurklanken en bloedstollend samenspel.