Anouar Brahem Quartet met Anouar Brahem, Dave Holland, Django Bates & Anja Lechner

Als muzikant is Anouar Brahem, geboren in Tunesië, zowel diepgeworteld in de Arabische tradities als open voor elementen uit de westerse kamermuziek en de vrije moderne jazz. Altijd vertrekt Brahem vanuit de melodieën van de oud, het klassiek midden-oosterse snaarinstrument. Altijd is het resultaat een elegante fusie van diverse sferen en invloeden.

Voor zijn nieuwe tournee, die hem na een uitverkocht concert in 2019 opnieuw naar De Roma brengt, verzamelt Anouar Brahem de beste muzikanten rond zijn oud. Bassist Dave Holland en pianist Django Bates, die ook meewerkten aan zijn vorige succesalbum Blue Maqams, krijgen het gezelschap van cellist Anja Lechner. Hun eigen muzikale talen en hun persoonlijke achtergronden verrijken verder de melting pot die Brahems muziek sowieso al is. De samenwerking resulteert bovendien in een nieuw album, dat dit najaar uitkomt bij ECM.

Live op het podium neemt het kwartet Anouar Brahems originele composities, die melodische verfijning combineren met eenvoudige formele structuren, als uitgangspunt voor creatieve improvisaties. Zo zal het kwartet ook in De Roma een breed scala aan stemmingen bespelen en het publiek verrassen met verschillende opstellingen en interacties. Als dirigent van de avond zal Brahem waken over zowel de subtiliteit van zijn muzikale poëzie als de allesomvattende humane boodschap van zijn muzikale project.

Line-up

Anouar Brahem – oud
Dave Holland – double bass
Django Bates – piano
Anja Lechner – cello