Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra + support: Pitou

Wanneer artiesten samenwerken, noten en zanglijnen synchroniseren en zo hun creaties naar een hoger niveau tillen … dan hangt er magie in de lucht. The Colorist Orchestra heeft van deze tovenarij een handelsmerk gemaakt. Sinds 2013 hebben Aarich Jespers en Kobe Proesmans, de twee Belgische artistieke krachten achter de band, naam en faam gemaakt in het heruitvinden van repertoires van bijzondere singer-songwriters. Met een achtergrond in percussie en een volledige band achter hen, slagen ze erin om nummers te verrijken met multi-instrumentale lagen en een filmische sound.

Met de IJslandse singer-songwriter Emiliana Torrini werkte The Colorist Orchestra al eens samen in 2018. Een album en een reeks live optredens later, viel de samenwerking zo in de smaak dat een vervolg niet kon uitblijven. Op 17 maart 2023 volgt het album Racing the Storm, volledig gevuld met nieuw gecomponeerde nummers, waarvan je eerste singles Right Here en Hilton nu al kan beluisteren. Het perfecte huwelijk tussen de elegante chamber pop van The Colorist Orchestra en de fragiele popmuziek van Emiliana Torrini. En we zijn er zeker van: live in De Roma zal al deze muzikale rijkdom nog mooier weerklinken!

De support wordt verzorgd door de Amsterdamse songwriter en zangeres Pitou. Met haar betoverende, veelkleurige stem brengt ze  eigenzinnige composities en sprookjesachtige melodieën.