Jef Neve Mysterium

Door de coronacrisis moet De Roma de deuren in 2020 noodgedwongen sluiten. Het concert van Jef Neve dat gepland stond voor 6 oktober wordt verplaatst naar 10 september 2021. Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. Door tijdelijk te sluiten hopen we de coronastorm heelhuids door te komen en er in januari 2021 weer voor de volle 100% te staan. Dank voor je begrip. Klik hier voor meer info over onze sluiting.

Belgische topjazz voor fans van TaxiWars, Robin Verheyen, Gwen Cresens Quartet, Lady Linn And Her Magnificent Seven en Brussels Jazz Orchestra.

Jef Neve stelt zijn nieuwe album voor! En wie kan de inspiratie voor Mysterium beter verwoorden, dan Jef zelf.

In een wereld waar alle data heel direct beschikbaar zijn heb ik nood aan het mysterie: de kracht van een zoektocht naar waarachtigheid, het kinderlijk plezier van de acceptatie dat ik het niet begrijp, dat ik onwetend ben. Voor de instrumentatie heb ik me laten inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend, ongedwongen improviserend als obligaat klassiek kunnen klinken. Ik vul ze aan met de trompet en bastrombone, twee uitersten in de tessituur van de kopers. De klank van piano en contrabas zijn me sinds het begin vertrouwd, en vormen de structuur waarop ik de composities heb gebouwd. Ik nodig u uit om u mee te laten slepen in deze fantasiewereld waar verrassingen nooit ver weg zijn. Tot snel!

Live in De Roma laat de Belgische toppianist zich vergezellen door de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld.

- piano: Jef Neve
- contrabas: Jasper Høiby (DK)
- trompet: Teus Nobel (NL)
- tenorsax: Nicolas Kummert
- tenorsax: Bruno Van der Haegen
- tenorsax: Andy Dhondt
- bastrombone: Pieter Kindt