Mooneye

Voor fans van Beck, Kevin Morby, The Tallest Man On Earth

Na het succesvolle debuutalbum Big Enough en de daaropvolgende tournee dook Mooneye eind 2022 de studio in voor een opvolger. Daarvoor wilde frontman Michiel Libberecht terugkeren naar de essentie van de band: intimiteit vanuit een akoestische basis. Inspiratie haalde hij bij de American way of songwriting, met elementen uit de folk en country, en invloeden als Kevin Morby, de akoestische Beck en soundtracks van Morricone en Luppi.

Het resultaat is een verbluffend, gevarieerd en toch coherent album. Libberecht komt persoonlijker uit de hoek en toont zich in elke song een rasechte verhalenverteller. "Dit ligt heel dicht bij wie ik ben", zegt hij. "Met een breed muzikaal palet van wat Mooneye is en in de toekomst nog kan zijn." Hoe dat precies klinkt, ontdek je wanneer het nieuwe album in februari verschijnt.

Dat Mooneye een band is die live tot zijn volle ontplooing komt, bleek al dit voorjaar toen ze de foyer vulden met een prachtige, warme muzikale gloed. Begin arpil doen ze dat nog eens over in de grote zaal. Met nieuwe songs, hits als Bright Lights, Fix The Heater en Thinking About Leaving, geliefde albumtracks en een band die na jaren perfect op elkaar is ingespeeld, is een topavond verzekerd.