Peenoise

Voor fans van: Cocteau Twins, Beach House, Dijf Sanders

Gilles Vandecaveye-Pinoy en Cesar De Sutter-Pinoy maken samen muziek sinds hun kindertijd. Hun muziek klinkt onheilspellend, catastrofaal, maar ook warm en aanstekelijk. De band gaat het experiment aan en zoekt op een frisse en speelse manier hun geluid waardoor het unieke karakter van hun muziek heel opvallend komt bovendrijven.

Hun debuutalbum Forevergem (2020, Gong Ear) werd met zeer goede recensies ontvangen: “een vernieuwend, zeer authentiek geluid” (Luminous Dash). Datzelfde jaar was Peenoise een van de Sound Track winnaars en bewees ze een van de meest frisse en veelbelovende Belgische artiesten van het moment te zijn. Headwalking (EP, 2021) en Rooms to Dark Boats in the Night and Views in the Light (LP, 2022) werden opgenomen in hun eigen Forevergemstudio.

Dit jaar (2024) komt Straight Lines Strange People (Forevergem Records) uit. Het album zou de soundtrack kunnen zijn voor een futuristisch-barokke film, die nog niet bestaat. Drie jaar lang werkte Peenoise aan deze plaat, in donkere bossen, groene velden en op besneeuwde bergtoppen. Geleidelijk aan begonnen ze hun eigen muzikale landschap te bouwen waarin ze humor, duisternis en surrealisme naast elkaar laten bestaan. Een plek waar verbeelding kan gedijen en bloeien.