Tin Fingers + support: Saving Nico

Voor fans van: High Hi, Whispering Sons, Kurt Vile

Tin Fingers is een in Antwerpen gevestigde alternatieve popband – explosief maar intiem, somber maar romantisch, eigentijds maar nostalgisch, teder en schattig maar ook donker en dromerig. Wat ze maken is popmuziek met een hoek af. Tin Fingers klinkt anders dan wat je gewend bent maar toch ook weer vertrouwd. De band vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit, en gaat van folk over psychedelische rock en indie tot meer elektronische, DIY-gerichte, catchy organische alternatieve pop.

Op het nieuwe album Rock Bottom Ballads, dat in november 2023 verschijnt op het toonaangevende Gentse label Unday, flirt de band met een donkerder en meer melancholisch geluid. In het schrijfproces werd er nog meer de nadruk gelegd op meeslepende melodieën en indringende pianostukken. Hoe dat dan live gaat klinken, ontdekken we met veel plezier tijdens hun show in onze intieme foyer! 

 

Support: Saving Nico

Saving Nico is de band rond singer-songwriter Nicolas Anné. Nicolas besloot na zijn opleiding geneeskunde andere passies na te streven en belandde zo op de afdeling kleinkunst aan het conservatorium van Antwerpen. Met dit eerste soloproject studeert hij hier in 2023 aan af. Saving Nico brengt intieme folky nummers, aards en rechtdoorzee, waarin Nicolas zichzelf beschouwt vanuit het universum - of is het omgekeerd? - en verzoening zoekt met grote vragen en kleine beslommeringen.