Return Praktisch

Bereikbaarheid

Hoe bereik je De Roma?

De zaal is gelegen op Turnhoutsebaan 286 in 2140 Borgerhout.

Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer of met de fiets! Je helpt ons op deze manier om de overlast voor onze buren te beperken én het is beter voor het milieu. Bovendien is het in de straten rondom De Roma betalend parkeren, van maandag tot en met zaterdag, tussen 9u en 19u.

Met de fiets

Indien je niet te ver uit de buurt woont, raden we aan om met de fiets naar De Roma te komen. Zo bespaar je veel tijd en riskeer je niet te laat te komen omdat je nog steeds aan het zoeken bent naar een parkeerplaats.

Maak gebruik van onze gratis fietsenstalling (max capaciteit: 130 fietsen). Deze bevindt zich 150m voorbij de ingang van De Roma in de richting van de Singel (parking Modelbouw Baillien, Turnhoutsebaan 340). De stalling is open tijdens concerten en evenementen vanaf 19u. Ze sluit een uur na de voorstelling, vergeet dus niet om je fiets tijdig weer op te halen. Tijdens de voorstelling wordt de fietsenstalling afgesloten. Let op: bij filmvertoningen is de stalling niet geopend. 

Als je zelf geen “velo” hebt, kan je een handige fiets van ‘t Stad gebruiken. De Velo is een vorm van openbaar vervoer en is bedoeld voor korte ritten. Daarom is het eerste halfuur van elke rit telkens opnieuw gratis, inbegrepen bij de prijs van de jaarkaart, week- of dagpas.
In de buurt van De Roma bevinden zich vele fietsstations (zie plannetje). De dichtsbijgelegen stations zijn Fonteinstraat (069), Montgomery (132), Turnhoutsepoort (068) en Krugerpark (108). Alle parktische info, met een overzicht van alle fietsstations in de stad en reserveren (jaarkaart, dag- of weekpas) via www.velo-antwerpen.be

Met het openbaar vervoer

Het treinstation Antwerpen-Centraal ligt op 1,6 km van De Roma.
Het station Antwerpen-Berchem ligt op 1,8 km.
Vanuit beide stations heb je een goede bus- en tramverbinding. Alle up-to-date informatie van de NMBS vind je op www.belgianrail.be.

Trams en bussen stoppen allemaal vlak voor de deur aan de bovengrondse halte De Roma:

  • Klik hier voor de doorkomsten aan de halte op dit moment richting UIT de stad.
  • Klik hier voor de doorkomsten aan de halte op dit moment richting NAAR de binnenstad.

Aan de premetrohalte Zegel (op nog geen 100m van de deur) stoppen:

  • Klik hier voor de doorkomsten in station Zegel dit moment richting UIT de stad.
  • Klik hier voor de doorkomsten in station Zegel dit moment richting NAAR de binnenstad.

BELANGRIJK: Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg? Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Vul je vertrekgemeente in en selecteer vervolgens je lijn. Je krijgt nu een overzicht met de storingen op de ingegeven lijn.

Met de taxi

Als je van het stadscentrum of treinstation komt, kan je eenvoudig met de taxi komen. De firma Antwerp-Tax kan je bereiken via 03 238 38 38 en www.antwerp-tax.be. Met de antwerp-tax mobile app kan je makkelijk een taxi vinden, bestellen en opvolgen. De app is gratis beschik baar voor iphone, android en PC. 

Met de auto

LET OP: lage-emissiezone! Kom je met de auto naar De Roma? Hou er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of je voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.

Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat u de zone binnenrijdt. Registreer hier uw auto.

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vind je op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ.

BELANGRIJK: voordat je in de auto stapt, controleer je bovendien best eerst de actuele verkeerssituatie op www.verkeerscentrum.be. Op deze manier vermijd je frustraties onderweg.

Parkeren

Parkeerplaats vinden in de omliggende straten is haast onmogelijk en zorgt voor overlast in de buurt. Let bovendien op: het parkeren is betalend tot 19u van maandag tot en met zaterdag. Vergeet dus niet uw parkeerticket te kopen aan de dichtsbijgelegen automaat. Bovendien ligt De Roma binnen de lage-emissiezone van de stad. Hierboven lees je daar meer over.

Je kan je auto gemakkelijk en gratis parkeren op een van de park and rides (P+R) aan de rand van de stad en overstappen op tram, bus of fiets. Vanop de P+R heb je een snelle aansluiting die je naar het stadscentrum brengt. Klik hier voor meer info.

Je kan ook je auto parkeren op een van onderstaande parkingplaatsen:

  • P2: Onbewaakte parking 't Centrum (Trix / Carrefour - 60 plaatsen - let op: binnen de lage-emissiezone!)
  • P3: Onbewaakte parking Rivierenhof (100 plaatsen - sinds mei 2014 volledig vernieuwd!) en vervolgens 3 haltes met tram 10 (of bus 410, 411, 412 of 414) richting centrum of 15 minuten te voet.
  • P4: Onbewaakte parking Sint-Fredegandus (55 plaatsen) aan Cogelsplein-Deurne en vervolgens 3 haltes met tram 10 richting centrum of 15 minuten te voet.

LAAT AUB NOOIT WAARDEVOLLE SPULLEN IN JE AUTO LIGGEN!