Chantal Acda & The Atlantic Drifters

Silently Held is het nieuwe album van zangeres Chantal Acda. Zowel voor de opnames als de live tour werkt ze samen met een zevental getalenteerde jazzmuzikanten, die zich voor de gelegenheid The Atlantic Drifters noemen. De release volgt op Chantal's eerdere muzikale avonturen, waaronder Let Your Hands be My Guide (2013), The Sparkle in Our Flaws (2015), Bounce Back (2017), Puwawau (2019) en Saturday Moon (2021). Elk album heeft wereldwijd weerklank gevonden.

In de stille omhelzing van de muziek onthult Chantal een rauwe en authentieke weergave van kwestbaarheid, waar elke fout en elk gevoel dichtbij wordt gehouden. Het album wordt een toevluchtsoord en nodigt luisteraars uit om deel te nemen aan deze stille gemeenschap met de subtiliteiten van de menselijke ervaring. Via elke nooit en elk woord creëert Chantal Acda een ruimte waar imperfecties niet alleen worden erkend maar gevierd, waardoor er een diepe en intieme verbinding ontstaat tussen de artiest en het publiek.

Het album Silently Held  kwam uit op 3 mei 2024 en kreeg al lovende recensies. “De sobere en ingetogen aanpak past perfect bij de fluisterende voordracht van Chantal Acda, die op kousenvoeten over dit ingetogen klankentapijt slentert en je als luisteraar meeneemt in haar kwetsbaar verhaal over loslaten en weer doorgaan," lezen we op Dansende Beren. "Ik zie haar tijdens een aantal lange tracks al opzij gaan en aan de zijkant stil, met haar ogen dicht, genieten dat ze hier deelgenoot van mag zijn. Maar het zijn toch echt haar songs, waarin het licht het wint van de donkerte en er creativiteit ontstaat uit vriendschap. Perfecte schoonheid, het bestaat", staat dan weer in OOR.

Voor de uitvoering van dit project wordt Chantal Acda live bijgestaan door een indrukwekkend Belgisch-Amerikaans septet.

Line-up

Chantal Acda (BE) - Zang, akoestische gitaar
Eric Thielemans (BE) - Drums
Darian Donovan Thomas (US) - Multi-instumentalist
Thomas Morgan (US) - Contrabas
Kevin Hays (US) - Piano
Frans Van Isacker (BE) - Saxofoon
Niels Van Heertum (BE) - Euphonium