ELDERS De band van Tom Pintens en Laurence Roothooft Live gebracht door Laurence en muzikanten

14 november, de dag van de 50ste verjaardag van Tom Pintens, wordt een bijzondere dag. Want die dag gaat in De Roma de releaseshow door van het debuutalbum van ELDERS, het elektronische project waar Tom Pintens met veel passie tot aan zijn dood aan heeft gewerkt, samen met zijn geliefde Laurence Roothooft.

Het langste jaar van Het Zesde Metaal was de laatste plaat die Tom heeft kunnen afwerken, de eerste plaat van ELDERS was het volgende project waar hij naar uitkeek. ELDERS ontstond drie jaar geleden, toen Tom en Laurence de nood voelden om een geheel nieuwe sound te creëren. Tom onderzocht hoe hij de melancholische melodieën die zijn hart bewoonden kon combineren met elektronische dansbare muziek en ze samen een wereld vol glitter konden creëren waarin twee zoekende zielen samenkwamen.

Na zijn dood ging Laurence verder op de weg die ze met Tom was ingeslagen en werkte ze de plaat af met Jasper Segers, o.a. producer en gitarist van Sylvie Kreusch met wie Tom ook samenwerkte. Leaves is de eerste single, een donkere mysterieuze song, maar ook hypnotiserend en dansbaar. Sommigen denken meteen aan Kavinsky’s Nightcall, anderen aan The XX, Beach House en Caroline Polachek.

Tijdens de releaseshow in De Roma zal Laurence het album voorstellen, geflankeerd door een muzikant die Toms gitaar-, synth- en abletonpartijen zal spelen. De unieke samenzang tussen Tom en Laurence zal per song worden verwezenlijkt door een of meer stemmen die zowel Tom als Laurence na aan het hart liggen.

Foto: Carlo Verfaille