Ticketinfo

COVID-19 UPDATE

>>> For English text, click here >>> Pour le texte français, cliquez ici 

Goed nieuws! Mondmaskers en afstandsregels zijn niet langer verplicht in De Roma en AMOR. Voor evenementen onder de 200 bezoekers vallen alle regels weg, voor shows met meer dan 200 bezoekers werken we met het COVID Safe Ticket. We volgen hiermee de maatregelen die zijn opgelegd door de Belgische of Vlaamse regering. Deze maatregelen kunnen wijzigen, we zijn dus niet zeker dat de regels van vandaag ook in de toekomst zullen gelden. We doen er alles aan om je op tijd te informeren moesten er wijzigingen in de regels plaatsvinden. 

Sinds 1 september zijn er geen beperkingen meer voor evenementen binnen met minder dan 200 toeschouwers. Vanaf 1 oktober wordt dit opgetrokken naar 500 toeschouwers.Tijdens die activiteiten vervalt de sociale afstandsregel en zijn mondmaskers niet meer verplicht.

Bij de Muziek aan Tafel avonden in AMOR volgen we de huidig geldende COVID-19 regels voor horeca. Met de recente versoepelingen vervalt vanaf 1 september de sociale afstandsregel. Aan tafel hoef je geen mondmasker te dragen. Als je je verplaatst in het restaurant geldt wel nog de mondmaskerplicht. Deze regel is ook van toepassing bij je restaurantbezoek.

Om toegang te krijgen tot De Roma bij evenementen waar we meer dan 500 toeschouwers verwachten, moet je een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen, of een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in België verblijven. Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 16 mogen zonder bijkomende controle De Roma betreden. Je krijgt een geldig COVID Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Het COVID Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je downloadt op je smartphone. Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app. Alle overige niet-Belgen zullen het Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen.

Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes ook online opvragen via Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze afprinten. Of via de post door te bellen vanuit Vlaanderen naar het nummer 078 78 78 50. Het COVID Safe Ticket is gratis. Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat.

De Roma voorziet zelf niet in het testen van haar bezoekers. Meer info over de testen kan je vinden op de website van de Vlaamse overheid. Alle officiële info over het COVID Safe Ticket vind je via deze link.

AAN DE INKOM
Bij het scannen van jouw COVID Safe Ticket aan de inkom van De Roma moet je ook een identiteitsdocument kunnen voorleggen. Een rijbewijs mag ook. Bij het scannen van jouw CST worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met De Roma. Wij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen. Deze informatie wordt nergens bijgehouden.

IN DE ZAAL
Van zodra je binnen bent zijn mondmaskers niet verplicht. Ze zijn ook niet verboden. Ook de sociale afstandsregel vervalt. Je mag je drankjes aan de bar bestellen en er mag gedanst worden. Wij voorzien nog steeds ontsmettingsgel.

WAT ALS?
Indien je niet kan of wil voldoen aan bovenvermelde voorwaarden, kan je je reeds gekochte ticket(s) teruggeven. Welke opties zijn er?

  • We geven je in ruil een waardebon van De Roma, want we zien jou graag terug.
  • We betalen je reservatie volledig terug.

Alle tickethouders worden via e-mail op de hoogte gebracht.

Hoe bestel ik mijn kaarten online?

Om online tickets te bestellen heb je geen account nodig. Je vult gewoon je e-mailadres in nadat je je tickets gekozen hebt en je betalingwijze en leveringmethode geselecteerd hebt.

Indien je nog niet in onze ticketingdatabase zit met het gekozen e-mailadres, krijg je vervolgens een scherm waar je je verdere adresgegevens kan invullen. Indien je wel al in ons systeem zit, word je onmiddellijk doorgestuurd naar de betaalsite voor het invoeren van je kaartgegevens. Eens de betaling uitgevoerd is ontvang je een bevestigingsmail met een downloadlink van je tickets.

Regelmatig hebben we grote pieken in de ticketverkoop. Bij een piekverkoop is de vraag voor kaartjes voor een bepaald concert of evenement veel groter dan het aanbod. Hierdoor proberen veel klanten tegelijk een kaartje te bestellen. Lees verder op deze pagina hoe wij te werk gaan bij een piekverkoop.

Je kan online ook een waardebon van De Roma kopen én deze waardebon gebruiken als betaalmiddel bij je online bestelling van tickets. Via deze link kan je de waardebon aankopen (je bepaalt zelf het bedrag). Als je tickets bestelt, kan je in stap 3 (betaling) van het aankoopproces de code van de waardebon ingeven. Meer details hierover lees je op deze pagina.

Verkoop op locatie

Voor alle concerten in De Roma kan je ook kaarten kopen bij Fnac. Je kan je kaarten afhalen in een Fnac winkel of bestellen via hun website.

Voor een selectie van onze concerten kan je je tickets kopen in platenzaak Fatkat Records gelegen in de Vleminckstraat nr 15 in Antwerpen. Welke concerten dit zijn kan je terugvinden op de detailpagina van de concerten.

Prijzen en kortingen, een woordje uitleg

Al onze geafficheerde prijzen (op drukwerk, flyers, posters en op de website) zijn prijzen in voorverkoop (VVK). VVK wil zeggen dat je je kaartjes op voorhand koopt en niet aan de inkomkassa de avond zelf.
In voorverkoop bieden we in de meeste gevallen 2 prijzen aan (vb : € 16 - € 18) Dit wil zeggen dat € 18 het basistarief is en € 16 het kortingtarief. Korting geven we aan: -26-jarigen, 65-plussers, inwoners van 2140 of 2060 Antwerpen. Deze kortingen kan je zowel online als aan de ticketbalie krijgen.
Als je je kaartjes pas aan de inkom koopt dan komt er € 2 bij op het tarief waar je recht op hebt en betaal je het kassatarief.
Staat er maar 1 prijs vermeld dan zijn er voor dit concert geen kortingen mogelijk maar komt er ook geen supplement bij aan de kassa.

Andere kortingen:

  • Groepskorting: Vanaf je 10 tickets of meer voor een activiteit koopt krijg je een korting per kaartje. Deze korting is gelijk aan het kortingtarief. Het groepstarief kan niet online worden gegeven, hiervoor bel of kom je best even naar de ticketbalie.
  • Kansentarief: Je kan bij De Roma voor de meeste concerten kaarten krijgen aan het kansentarief. Bij de activiteiten waar dit niet het geval is, staat dit op de detailpagina van die activiteiten aangeduid. Meer info over dit tarief en of je hiervoor in aanmerking komt kan je hier vinden of navragen aan onze ticketbalie. Tickets kopen aan het kansentarief kan je vooraf (telefonisch of aan de ticketbalie) en aan de inkomkassa.
  • Speciale kortingen of actieprijzen: De Roma heeft verschillende partners waarvan de leden met een extra korting hun kaarten kunnen kopen. In veel gevallen kan dit ook online. In alle andere gevallen neem je best contact op met onze ticketbalie.

We streven er bij De Roma naar om een duidelijk en transparant prijzenbeleid te voeren.
Als onze geafficheerde prijzen zijn inclusief ticketkosten en inclusief B.T.W. Er zijn wel extra kosten verbonden als je je kaarten thuis per post wilt ontvangen. Bij een online bestelling kan je op een bepaald moment zien dat die kost € 2 bedraagt. Zo blijft het duidelijk en helder. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt mag je dit altijd melden aan bart@deroma.be.