Ticketinfo

COVID-maatregelen

UPDATE januari 2022: volgens de huidige coronamaatregelen kunnen er in De Roma enkel zittende voorstellingen voor maximaal 200 toeschouwers plaatsvinden (in AMOR is de capaciteit gelimiteerd tot 90 zittende toeschouwers). Het Covid Safe Ticket en het dragen van een mondmasker is verplicht. Op de detailpagina bij elke activiteit vind je terug of de activiteit kan plaatsvinden op de geplande datum.

In huis geldt een algemene mondmaskerplicht. Om toegang te krijgen moet je bovendien een COVID Safe Ticket (CST) en een geldig identiteitsdocument kunnen voorleggen, of een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in België verblijven. Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 hoeven geen CST te tonen. Je krijgt een geldig COVID Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Het COVID Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je downloadt op je smartphone. Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app. Alle overige niet-Belgen zullen het Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen.

Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes ook online opvragen via Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze afprinten. Of via de post door te bellen vanuit Vlaanderen naar het nummer 078 78 78 50. Het COVID Safe Ticket is gratis. Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat.

De Roma voorziet zelf niet in het testen van haar bezoekers. Meer info over de testen kan je vinden op de website van de Vlaamse overheid. Alle officiële info over het COVID Safe Ticket vind je via deze link.

Bij de Muziek aan Tafel avonden in AMOR volgen we de COVID-19-regels voor horeca: bij het binnenkomen draag je een mondmasker en ben je verplicht om je COVID Safe Ticket te tonen, samen met een identiteitsbewijs. Enkel als je aan tafel zit (met max 6 personen), mag je het mondmasker afzetten. Deze regel is ook van toepassing bij je restaurantbezoek in AMOR. We sluiten om 23:00, zoals opgelegd.

Hoe bestel ik mijn kaarten online?

Om online tickets te bestellen heb je geen account nodig. Je vult gewoon je e-mailadres in nadat je je tickets gekozen hebt en je betalingwijze en leveringmethode geselecteerd hebt.

Indien je nog niet in onze ticketingdatabase zit met het gekozen e-mailadres, krijg je vervolgens een scherm waar je je verdere adresgegevens kan invullen. Indien je wel al in ons systeem zit, word je onmiddellijk doorgestuurd naar de betaalsite voor het invoeren van je kaartgegevens. Eens de betaling uitgevoerd is ontvang je een bevestigingsmail met een downloadlink van je tickets.

Regelmatig hebben we grote pieken in de ticketverkoop. Bij een piekverkoop is de vraag voor kaartjes voor een bepaald concert of evenement veel groter dan het aanbod. Hierdoor proberen veel klanten tegelijk een kaartje te bestellen. Lees verder op deze pagina hoe wij te werk gaan bij een piekverkoop.

Je kan online ook een waardebon van De Roma kopen én deze waardebon gebruiken als betaalmiddel bij je online bestelling van tickets. Via deze link kan je de waardebon aankopen (je bepaalt zelf het bedrag). Als je tickets bestelt, kan je in stap 3 (betaling) van het aankoopproces de code van de waardebon ingeven. Meer details hierover lees je op deze pagina.

Verkoop op locatie

Voor alle concerten in De Roma kan je ook kaarten kopen bij Fnac. Je kan je kaarten afhalen in een Fnac winkel of bestellen via hun website.

Prijzen en kortingen, een woordje uitleg

Al onze geafficheerde prijzen (op drukwerk, flyers, posters en op de website) zijn prijzen in voorverkoop (VVK). VVK wil zeggen dat je je kaartjes op voorhand koopt en niet aan de inkomkassa de avond zelf.
In voorverkoop bieden we in de meeste gevallen 2 prijzen aan (vb : € 16 - € 18) Dit wil zeggen dat € 18 het basistarief is en € 16 het kortingtarief. Korting geven we aan: -26-jarigen, 65-plussers, inwoners van 2140 of 2060 Antwerpen. Deze kortingen kan je zowel online als aan de ticketbalie krijgen.
Als je je kaartjes pas aan de inkom koopt dan komt er € 2 bij op het tarief waar je recht op hebt en betaal je het kassatarief.
Staat er maar 1 prijs vermeld dan zijn er voor dit concert geen kortingen mogelijk maar komt er ook geen supplement bij aan de kassa.

Andere kortingen:

  • Groepskorting: Vanaf je 10 tickets of meer voor een activiteit koopt krijg je een korting per kaartje. Deze korting is gelijk aan het kortingtarief. Het groepstarief kan niet online worden gegeven, hiervoor bel of kom je best even naar de ticketbalie.
  • Kansentarief: Je kan bij De Roma voor de meeste concerten kaarten krijgen aan het kansentarief. Bij de activiteiten waar dit niet het geval is, staat dit op de detailpagina van die activiteiten aangeduid. Meer info over dit tarief en of je hiervoor in aanmerking komt kan je hier vinden of navragen aan onze ticketbalie. Tickets kopen aan het kansentarief kan je vooraf (telefonisch of aan de ticketbalie) en aan de inkomkassa.
  • Speciale kortingen of actieprijzen: De Roma heeft verschillende partners waarvan de leden met een extra korting hun kaarten kunnen kopen. In veel gevallen kan dit ook online. In alle andere gevallen neem je best contact op met onze ticketbalie.

We streven er bij De Roma naar om een duidelijk en transparant prijzenbeleid te voeren.
Als onze geafficheerde prijzen zijn inclusief ticketkosten en inclusief B.T.W. Er zijn wel extra kosten verbonden als je je kaarten thuis per post wilt ontvangen. Bij een online bestelling kan je op een bepaald moment zien dat die kost € 2 bedraagt. Zo blijft het duidelijk en helder. Als je hier vragen of opmerkingen over hebt mag je dit altijd melden aan bart@deroma.be.