Ticketinfo

COVID-19 UPDATE

Door de coronacrisis blijven onze deuren noodgedwongen gesloten. De huidige maatregelen laten het niet toe om publiek te ontvangen in onze zaal. Achter de schermen bereiden we intussen alles voor om, volledig coronaproof, te heropenen. Van zodra het kan, rollen we opnieuw de rode loper uit: voor jou als publiek, voor de artiesten, voor onze vele vrijwilligers, voor de buurt. Dank voor je begrip. Wij geven niet op. Geef ons ook niet op. 

Alle geplande concerten en evenementen tot en met eind januari 2021 worden uitgesteld of geannuleerd. Films, t-dansants, schoolfilms en rondleidingen worden ook geschrapt. Alle tickethouders en betrokkenen worden persoonlijk op de hoogte gebracht via mail. Mensen met vragen over het concert of de activiteit waarvoor ze een ticket hebben gekocht, kunnen op deze pagina terecht voor de meest recente informatie.

Overzicht geannuleerde activiteiten (de verplaatste activiteiten vind je in de agenda):

  • 21 november Ronnie Flex & Deuxperience Band: nog geen nieuwe datum bekend
  • 11 december Love & Revenge + N3rdistan: geannuleerd
  • 16 december t-dansant: geannuleerd
  • 14 februari 2021 Barbara Dex: geannuleerd

Wat met jouw tickets?

Tickets voor concerten die worden verplaatst blijven gewoon geldig en worden mee overgezet naar de nieuwe datum. Je hoeft dus niets te doen, je kan met je oorspronkelijk kaartje(s) gewoon binnen op de nieuwe datum.
Als een concert wordt geannuleerd of als je niet kan komen op de nieuwe datum van het verplaatste concert, vragen we je een keuze te maken uit volgende drie opties.

  1. We geven je in ruil een waardebon, want we zien jou graag snel terug in De Roma.
  2. Je helpt De Roma de Coronacrisis te boven te komen en schenkt ons een deel van je ticketbestelling. Je kiest zelf het bedrag, we betalen je de rest terug.
  3. We betalen je tickets volledig terug.

Alle tickethouders ontvangen hierover een mail.

Hoe bestel ik mijn kaarten online?

Om online tickets te bestellen heb je geen account nodig. Je vult gewoon je e-mailadres in nadat je je tickets gekozen hebt en je betalingwijze en leveringmethode geselecteerd hebt.

Indien je nog niet in onze ticketingdatabase zit met het gekozen e-mailadres, krijg je vervolgens een scherm waar je je verdere adresgegevens kan invullen. Indien je wel al in ons systeem zit, word je onmiddellijk doorgestuurd naar de betaalsite voor het invoeren van je kaartgegevens. Eens de betaling uitgevoerd is ontvang je een bevestigingsmail met een downloadlink van je tickets.

Regelmatig hebben we grote pieken in de ticketverkoop. Bij een piekverkoop is de vraag voor kaartjes voor een bepaald concert of evenement veel groter dan het aanbod. Hierdoor proberen veel klanten tegelijk een kaartje te bestellen. Lees verder op deze pagina hoe wij te werk gaan bij een piekverkoop.

Je kan online ook een waardebon van De Roma kopen én deze waardebon gebruiken als betaalmiddel bij je online bestelling van tickets. Via deze link kan je de waardebon aankopen (je bepaalt zelf het bedrag). Als je tickets bestelt, kan je in stap 3 (betaling) van het aankoopproces de code van de waardebon ingeven. Meer details hierover lees je op deze pagina.

Aan de inkomkassa

Bij niet-uitverkochte voorstellingen kan je nog kaarten kopen aan de inkomkassa van De Roma.
Als je niet op voorhand gereserveerd hebt betaal je wel € 2 extra op de voorverkoopprijs (zie onderaan deze pagina voor meer info hierover). 
De kassa opent telkens 45 minuten voor aanvang van het concert of de voorstelling. Om het jou gemakkelijk te maken kan je naast cash ook met Bancontact en VISA of Mastercard betalen.

Verkoop op locatie

Voor alle concerten in De Roma kan je ook kaarten kopen bij Fnac. Je kan je kaarten afhalen in een Fnac winkel of bestellen via hun website.

Voor een selectie van onze concerten kan je je tickets kopen in platenzaak Fatkat Records gelegen in de Vleminckstraat nr 15 in Antwerpen. Welke concerten dit zijn kan je terugvinden op de detailpagina van de concerten.

Tickets omruilen of doorverkopen

Kaartjes worden nooit terugbetaald of omgeruild tenzij de voorstelling wordt afgelast.
Koop altijd je kaarten via de website van De Roma of op een officieel verkooppunt.

Doorverkoopsites zijn zelden betrouwbaar en bieden heel vaak tickets aan aan veel te hoge prijzen. Wees op je hoede voor websites als Viagogo of Bemster. Dit zijn momenteel de meest actieve malafide doorverkoopwebsites. Maar er zijn er nog heel veel andere. Hier vind je een (niet volledige) lijst van twijfelachtige websites.

Indien je toch een ticket hebt gekocht via een niet officieel verkoopkanaal, dan kunnen wij je niet helpen indien het om een vals ticket gaat en krijg je geen toegang tot onze zaal. Als je slachtoffer bent, kan je klacht indien bij FOD Economie. Vul rechtstreeks via het meldpunt je klacht in.

De Roma wil zich graag inzetten om de onvermijdelijke tweedhandsmarkt zo veilig mogelijk te maken en heeft daarom de handen in elkaar geslagen met Ticketswap. Ticketswap heeft zich in het verleden al bewezen als een van de beste websites om een ticket tweedehands aan te bieden of aan te kopen. De Roma heeft hierom een samenwerking aangegaan met Ticketswap en Ticketmatic om alle tickets voor concerten in De Roma die op ticketswap worden aangeboden te verzekeren van hun geldigheid. Als je een ticket via Ticketswap koopt wordt dit eerst geverifieerd in Ticketmatic, het systeem van De Roma. De nieuwe eigenaar (koper) krijgt vervolgens een nieuw ticket met een nieuwe unieke barcode. Ook de prijs van het ticket wordt nagekeken. In België is het verboden om een ticket door te verkopen aan een prijs die hoger is dan die die op het originele ticket staat. Ook dit is vervat in de overeenkomst met Ticketswap waardoor er geen tickets kunnen doorverkocht worden met een prijs die hoger ligt dan de originele ticketprijs. Er worden wel kosten aangerekend door Ticketswap om het ticket te verkopen en kopen. Deze kosten worden bewust zo laag mogelijk gehouden. De Roma vraagt niets om je ticket binnen hun systeem om te ruilen. Het doorverkochte ticket wordt dan uiteindelijk vanuit het ticketsysteem van De Roma (Ticketmatic) naar de nieuwe eigenaar verzonden waardoor die zeker is van de geldigheid. Hoe je tickets koopt of verkoop op Ticketswap lees je hier.