DI-RECT

Voor fans van: Krezip, The Scene, BLØF

De Haagse rockers van DI-RECT zijn in Nederland al meer dan twee decennia een begrip. Met een discografie om u tegen te zeggen en een track record qua shows, waar je als liefhebber alleen maar van onder de indruk kan zijn. Om nog maar te zwijgen van de tours en shows op talloze festivals en evenementen. Kortom, je kan niet om DI-RECT heen.

De band gebruikte de bijzondere tijd van de lockdowns voor nieuw werk. Met naast de vertrouwde inbreng van Marcel Veenendaal, Spike van Zoest, Bas van Wageningen, Jamie Westland en Paul Jan Bakker nóg meer muzikaliteit. Dankzij bijvoorbeeld toetsenist Matteo Iannella, maar ook de inmiddels bekende blazerssectie, die het muzikale plaatje helemaal compleet maakt.

Die nieuwe muziek wordt gewaardeerd. Soldier On werd een pilaar in het recente repertoire en het prachtige album Wild Hearts werd in no time goud. Through The Looking Glass was in 2022 het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio en ook de opvolger 90’s Kid is een muzikaal schot in de roos. In januari bracht DI-RECT het nummer How My Heart Was Won uit, het eerste van een gloednieuw album dat er zit aan te komen. Deze zomer staan de Haagse jongens nog op het hoofdpodium van Pinkpop, eind dit jaar zetten ze zonder meer De Roma op zijn kop.