Word jij onze Vriend(in)?

De Roma is uniek. Zeventien jaar geleden werd onze oude cinema- en variétézaal in hartje Borgerhout met de blote handen van de ondergang gered door talloze vrijwilligers. Vandaag is het een bloeiende concertzaal met jaarlijks 200.000 bezoekers, van jong tot oud. Dat succes van De Roma komt er natuurlijk niet zomaar. Dag na dag geven 470 vrijwilligers het beste van zichzelf om onze zaal draaiende te houden. Hun inzet is van onschatbare waarde. Voor de rest steunt onze werking op de inkomsten van de (grotere) concerten én giften. Slechts 16% van onze middelen komt uit overheidssubsidies.

Om het succes van De Roma verder te zetten, zoeken we nieuwe Vrienden. Mensen zoals jij, die mee hun schouders onder ons project willen zetten door ons een financieel duwtje in de rug te geven. Dat kan heel eenvoudig door iedere maand een bedrag te doneren dat je zelf kiest. Onze Vrienden geven 5, 10, 20 of zelfs 50 euro per maand. Ieder naar eigen kunnen. Je krijgt hiervoor een fiscaal attest zodat je er via de belastingen bijna de helft van terugkrijgt. Doe je met ons mee? 

Ja, ik word Vriend van De Roma:

  • Ik doneer een maandelijks een bedrag met een doorlopende betalingsopdracht via dit formulier dat ik ingevuld afgeef aan mijn bank. (Je kan een wederkerende betalingsopdracht ook online of via je homebanking app op je smartphone ingeven.)
  • Ik steun De Roma met een eenmalige gift via deze pagina van de Koning Boudewijnstichting.

Met jouw steun als Vriend van De Roma ondersteunen we in de eerste plaats onze vrijwilligerswerking. Zo zorgen we ervoor dat de inzet van 470 vrijwilligers vlot wordt georganiseerd. We gebruiken deze inkomsten ook voor de uitbouw van onze inhoudelijke werking en de organisatie van debatavonden, want met De Roma spelen we een belangrijke maatschappelijke rol. Én we gebruiken jouw bijdrage ook om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen onze prachtige zaal kunnen ontdekken via rondleidingen en dat alle informatie over De Roma als cultureel erfgoed goed wordt bewaard.

Duizendmaal dank!

Downloads

Fonds Vrienden van De Roma - permanente betalingsopdracht 227KB