Toon je hart voor De Roma

Wat kan jij doen om ons door de coronacrisis te helpen?

Na vijftien jaren van opbouw, floreert De Roma als nooit tevoren. Sinds drie jaren zijn we schuldenvrij. Die positieve dynamiek vertaalt zich in een fantastische programmatie en talloze projecten: we waagden de gok om een restaurant te openen voor ons publiek. We zamelden geld in voor een lift die dit jaar geplaatst wordt, we vernieuwden onze afgeleefde foyers en we verbeterden onze brandveiligheid.

En toen stond er plots een zwart beest voor de deur: het coronavirus. Het is dé onaangename verrassing, die niemand zag komen. Het snoert ons de mond. Het plaatst ons voor een nieuwe, torenhoge uitdaging. Een uitdaging die we, samen met jou, moeten én zúllen overwinnen.

Op 12 maart 2020 viel ons ijzeren rolluik op de Turnhoutsebaan met een harde klap naar beneden. Vandaag weten we dat de deuren voor de rest van het jaar gesloten zullen blijven. De Roma is voor 85 procent afhankelijk van eigen inkomsten. Ons vast personeel is in tijdelijke werkloosheid geplaatst, dat vermindert onze uitgaven. Maar het grootste deel van onze vaste kosten, zoals de huur van de zaal, loopt gewoon door en sinds 12 maart zijn er geen inkomsten meer.

Onze vrijwilligers gaan door weer en wind om onze zaal te laten schitteren. Maar vandaag staan we met zijn allen machteloos toe te kijken op die poort die gesloten blijft. Elke avond dat de zaal leeg staat, betekent een extra put in de financiële krater die de coronacrisis heeft geslagen. 

Gelukkig staan we niet alleen. De Roma wordt gedragen door vele schouders. Ook deze crisis zullen we te boven komen. Samen met onze vrijwilligers en onze personeelsleden, samen met de artiesten, samen met ons publiek, samen met jou.

Ontdek hier wat jij kan doen om ons te steunen:

1 Steun ons met een gift

Met een gift help je ons om deze financieel zware periode zo snel mogelijk door te komen. Storten kan online via deze pagina van de Koning Boudewijnstichting (eenmalig of maandelijks terugkerend). Doe je het liever via een overschrijving dan kan dit op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met gestructureerde mededeling +++017/1560/00077+++. Voor alle giften van meer dan 40 euro krijg je een fiscaal attest waardoor je er bijna de helft van terugkrijgt via de belastingen. Naar aanleiding van de COVID-19-crisis kondigde de federale regering op 12 juni 2020 aan dat de fiscale aftrek verhoogd wordt naar 60% van het geschonken bedrag, voor giften die worden gedaan in het jaar 2020. 

 

2 Koop tickets

We kunnen niet wachten om jou terug te verwelkomen in onze zaal. Je helpt ons én de artiesten  door nu al je tickets te kopen voor een concert in 2021. Het overzicht van onze concerten vind je via de kalender. Bij aankoop van je tickets krijg je ook de mogelijkheid om een bedrag te doneren (2, 5, 10 of 15 euro) waarmee je ons helpt deze crisis te overwinnen.

 

3 Verras jezelf of je vrienden met een waardebon

Doe jezelf of je vrienden een avondje in De Roma cadeau. Een waardebon van De Roma blijft eeuwig geldig. Het bedrag kies jezelf. Klik hier om te bestellen. Maak je liever iemand blij met een etentje in ons restaurant AMOR? Ook dat kan met een AMOR waardebon.

 

4. Doneer je tickets
Heb je één of meerdere tickets gekocht voor een concert dat is afgelast of kan je niet gaan op de nieuwe datum van een uitgesteld concert? Dan help je ons door dit bedrag te doneren in plaats van een terugbetaling aan te vragen. Je kan ook een deel van dit bedrag doneren. Voor alle bedragen boven de 40 euro krijg je een fiscaal attest via de Koning Boudewijn Stichting zodat je er bijna de helft van terugkrijgt via de belastingen. Alle info over het doneren van je ticket(s) vind je in de mail die je krijgt als je een ticket hebt gekocht voor een afgelast of uitgesteld concert.

Duizendmaal dank voor je steun! We verwelkomen je zo snel mogelijk opnieuw met veel liefde in onze zaal.

Downloads

Fonds Vrienden van De Roma - permanente betalingsopdracht 227KB