Günther Neefs na Liefde voor Muziek: "Mijn stem wordt beter met de jaren"

Günther Neefs staat op 24 september opnieuw op het podium van De Roma. Voor de hoeveelste keer, weet hij niet exact. Maar met zijn nieuwe show De Kracht van Muziek belooft hij ons een topnamiddag. Met nieuw werk, songs uit Liefde voor Muziek en de mooiste klassiekers gidst hij ons door meer dan 50 jaar muziekgeschiedenis. Iets om naar uit te kijken!

Auteur: Sandra Gasten

“Al verschillende keren had ik het genoegen om op het podium van De Roma te staan”, vertelt Günther. “Zeker het Route 66-optreden met de Lou Romanband, zelf een Antwerpenaar, was een hoogtepunt. Het Antwerpse publiek kan muziek en ambiance wel smaken, dus ik kom met plezier nog een keertje terug naar deze stad en deze prachtige zaal.” Met een matinee op zondag deze keer. “De Roma straalt zo’n magie uit. De concertzaal bestaat dit jaar twintig jaar, dankzij de vele vrijwilligers en medewerkers die er hun schouders onder hebben gezet. Het is het beste voorbeeld van wat de kracht van mensen kan teweegbrengen.”

Nieuw album

Net als de kracht van muziek, de titel van zijn nieuwe album én de nieuwe show waarmee hij in het najaar door Vlaanderen tourt. “Op het album staan 20 nummers. Onder meer enkele liedjes die ik in het programma Liefde voor Muziek zong, enkele nieuwe nummers en enkele klassiekers uit mijn zangcarrière. De versie van You never walk alone staat er bijvoorbeeld ook weer op”, zegt hij. Tijdens de show in De Roma brengt hij een selectie van de liedjes van het album. “De fans van het tv-programma gaan zeker hun hartje kunnen ophalen. Sommige nummers die ik in Liefde voor Muziek heb gecoverd, zullen de revue passeren. Denk aan de songs van Metejoor, Stef Bos en K3. Of ik Victory van Daan opnieuw ga zingen? Daar ben ik nog niet uit. Wie weet? (glimlacht).”

Daarnaast brengt hij Engelstalige en Nederlandstalige klassiekers uit zijn repertoire. “Van swing, motown tot soul: het publiek krijgt alle genres te horen die ik graag zing.” Günthers vaste begeleiding, de 3Band, is weer van de partij. “Om het net iets anders te maken, brengen we drie extra blazers mee. Zo wordt de show nog sterker”, zegt hij. “Het zijn muzikanten waar ik ook in het verleden al mee samengewerkt heb, onder meer bij de opnames voor Liefde voor Muziek. Als extraatje worden er sfeerbeelden op een scherm getoond die de muziek aanvullen.”

33 jaar op het podium

De zanger is intussen 33 jaar bezig. Een hele tijd, toch blijven de boekingen voor optredens komen. “De laatste jaren is de interesse zelfs aangewakkerd”, zegt hij. “Door het succes van jonge zangers als Metejoor en Camille is de liefde voor Nederlandstalige muziek alleen maar gestegen. Een goede zaak, vind ik dat.” Günther denkt er nog niet aan om te stoppen. “Integendeel. Ik ben een live artiest, ik leef om te kunnen optreden. Ik ben altijd blij wanneer ik in mijn auto kan stappen op weg naar een cultuurcentrum of concertzaal. Op het podium ben ik op mijn best. Het klinkt misschien vreemd, maar ik vind dat mijn stem met de jaren nét beter wordt. Op dat vlak hebben we een streepje voor op sporters: hoe ouder zangers worden, hoe krachtiger we klinken”, glimlacht hij.

GÜNTHER NEEFS
De Kracht van Muziek
ZO 24 SEPTEMBER - 15:00
vvk € 29/27 - ZITTEND
ticketlink