Return Praktisch

Vrijwilligerswerk

De Roma, dat is een plek waar meer dan 600 vrijwilligers, jong en oud, arm of rijk, zich welkom voelen. Gemotiveerde mensen die zich op regelmatige basis kunnen inzetten zijn welkom. De Roma bestaat immers dankzij de onvermoeibare inzet en het enthousiasme van vrijwilligers. Zonder hen zou de droom van De Roma nooit uitkomen. 

Soorten  vrijwilligerswerk

Voor elke activiteit (concert, film, ochtendploeg) kunnen we rekenen op minstens 10 vrijwilligers. Voor uitverkochte voorstellingen hebben we zelfs 30 tot 50 vrijwilligers per avond nodig. De voorstellingen in AMOR, het restaurant van De Roma, zijn kleinschaliger. Daar werken we met ongeveer 4 vrijwilligers per voorstelling. 

Vliegende brigade 

Dit is de ochtendploeg. We maken De Roma weer proper en zetten alles klaar voor het volgende evenement. De vliegende brigade gaat bijna dagelijks door van 9:00 tot 11:30, zowel in de week als het weekend. We zorgen steeds voor verse koffiekoeken, heerlijke koffie en een goede sfeer om de dag nuttig en aangenaam te beginnen!

Film

Vrijwilligers zorgen voor de vestiaire, bar, ticketscan, balkoncontrole en programmaverdeling en kunnen steeds de film mee zien. Bij de film verwachten we vrijwilligers om 13:00 voor de middagvertoning of 19:00 voor de avondvertoning.

Concerten en voorstellingen

Vrijwilligers zorgen voor de bar, ticketscan, zaaltoezicht, balkoncontrole en vestiaire. Je wisselt onderling af, zodat je als vrijwilliger een stukje van het concert kan meepikken. We hebben concerten en voorstellingen die staand of zittend zijn, met en zonder DJ. Concerten en voorstellingen zijn vaak in de avond, maar we hebben ook namiddagvoorstellingen. 

Kookbrigade

Onder leiding van onze huiskoks worden er kleine of grote hoeveelheden lekkere gerechten bereid die we serveren aan de artiesten die komen optreden in De Roma. Dit gebeurt met een kleine keukenploeg. De kookbrigades vinden plaats van 13:30 tot 17:00. 

Heb je vragen over vrijwilligerswerk bij De Roma? Sarah Goris is verantwoordelijk voor de algemene en administratieve coördinatie van het vrijwilligerswerk. Je kan haar bereiken via mail sarah@deroma.be of telefonisch tijdens de kantooruren op 03 600 16 22.