A Hero

Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld die hij niet heeft kunnen aflossen. Tijdens een tweedaags verlof probeert hij zijn schuldeiser ervan te overtuigen de klacht tegen hem in te trekken, maar het gaat niet zoals gepland. Het begint nochtans met een goede daad. Rahim wil gebruik maken van zijn tijd buiten om het geld bijeen te zoeken. En het geluk helpt hem een handje wanneer zijn vriendin een tas met goudstukken vindt. Hij besluit de buit terug te geven aan de rechtmatige eigenaar ... Een aangrijpende en meeslepende fabel over het goede doen.

REGIE: ASGHAR FARHADI; GENRE: FICTIEFILM; MET: AMIR JADIDI, MOHSEN TANABANDEH, FERESHTEH SADRE ORAFAIY; 2021; IRAN; 2U07; PERZISCH GESPR. NED. ONDERTIT.

PRIJZEN

De film won in juli 2021 in Cannes de Grand Prix, én een minutenlange staande ovatie. Op het Palm Springs International Film Festival won regisseur Asghar Farhadi de Bridging the Borders Award en Amir Jadidi won de Fipresci Prijs voor Beste Acteur. Ze gingen naar huis met de Publieksprijs op het Santa Fe Independant Film Festival.

PERS

“Regisseur Asghar Farhadi fileert naar goede gewoonte met onthutsende trefzekerheid de kleine kantjes van de menselijke soort.” (DE TIJD)

"Asghar Farhadi blijft onovertroffen in zijn verfijning en morele nuance." (DE MORGEN)

"A Hero van Asghar Farhadi wordt met de minuut intenser." (HUMO)

"Een straf drama." ‘DE STANDAARD)