Aafke Romeijn speelt Godzilla

Het concert van Aafke Romeijn in De Roma wordt de eerste keer uitgezonden op do 8 april rond 22:30 en vervolgens een week lang herhaald op het cultuurkanaal Podium 19, uitgezonden via Proximus Pickx, Telenet TV en Orange TV. Vanaf 9 april kan je het concert ook een maand lang bekijken op VRT NU.  

Herkenbare, Nederlandstalige popsongs voor fans van Spinvis, Eefje de Visser en Roosbeef

Schrijver en muzikant Aafke Romeijn brak door in België met het nummer Ameland, dat ze met Spinvis maakte. Speciaal voor Podium 19 brengt ze in De Roma een nieuwe show met bekende songs en nummers van haar nieuwe album Godzilla, dat op 29 april verschijnt.

Aafke Romeijn deed voor het eerst van zich horen in 2016, met zomerhit Alles Went, een aanstekelijk nummer over cappucino en hipsters dat ze samen met Sef maakte. Daarna werkte ze samen met Tom Kestens (Zal Ik Dan) en met Spinvis (Ameland). Het nummer Spoiler (Alles Komt Goed) werd tijdens de eerste lockdown veel gedraaid op Radio 1.

In 2020 bracht Aafke Romeijn haar eerste dichtbundel uit, Leegstand. De teksten uit de bundel gaan over de depressies waar ze regelmatig mee te kampen heeft, over de schoonheid van leegstaande winkelpanden, over het Japanse filmmonster Godzilla en over de troost die hoge gebouwen in dichtbebouwde steden bieden. Voor haar nieuwe album werkte ze de teksten uit haar dichtbundel om tot songs die uitnodigen om te dansen en te huilen. Live wordt Aafke Romeijn begeleid door Bram Ieven (gitaar, synths) en Hidde Roorda (bas).