Anatomie d'une chute

Schrijfster Sandra woont met haar man Samuel en hun 11-jarige slechtziende zoon Daniel al een jaar in de bergen, ver weg van alles. Op een dag wordt Samuel dood aangetroffen na een val uit het bovenste raam van hun chalet. 

 

Er wordt een onderzoek gestart naar zijn verdachte dood en hoewel er twijfel is - was het zelfmoord of moord - wordt Sandra al snel aangeklaagd.  Een jaar later woont Daniel het proces van zijn moeder bij, waarbij het leven van het gezin tot in het meest pijnlijke detail onder de loep wordt gelegd.

 

REGIE: JUSTINE TRIET; GENRE: DRAMA; MET: SANDRA HÜLLER, SWANN ARLAUD, MILO MACHADO GRANER; 2023; FRANKRIJK; 2U30; FRANS, ENGELS, DUITS GESPR. NL. FR. ONDERTIT.

 

PRIJZEN

Op het afgelopen festival van Cannes ging de Gouden Palm voor de derde keer ooit naar een vrouwelijke filmmaker. Met haar intrigerend moorddrama komt regisseur Justine Triet zo naast Julia Ducournau (Titane) en Jane Campion (The Piano) te staan.

Ze namen de Publieksprijs mee naar huis op het Sydney Film Festival én op het Brussels International Film Festival in de categorie van Beste Internationale Speelfilm.

 

PERS

Anatomie d’une chute is een spannende Gouden Palm-winnaar die uitblinkt door scherpe observaties en weergaloos acteerwerk.” (DE MORGEN)

 

“Een beheerste en meesterlijke thriller die onbehaaglijk balanceert op de rand van de afgrond.” (DE STANDAARD)