Chelsea's Blues

Chelsea werd op heel jonge leeftijd in een jeugdinstelling geplaatst. In Chelsea's blues gaat ze op bezoek bij mensen die belangrijk zijn voor haar: haar jeugdrechter, de zorgboer waar ze vaak ging werken, een voormalige buurvrouw, haar beste vriendin, haar vader... In de gesprekken die ze met hen heeft, probeert ze iets meer te weten te komen over wat er in de eerste jaren van haar leven is gebeurd. Over wie ze was, wie ze is en wie ze wil worden.

Chelsea’s Blues is een biografische documentaire die tot stand kwam in het kader van het Life Story Work-project van CANO Vlaanderen en VUB. Een film die laat zien dat het heel ingewikkeld kan zijn om op te groeien in de jeugdzorg en dat het toch nog goed kan aflopen.

REGIE: DANNY KEUPPENS, WARRE KEUPPENS; GENRE: BIOGRAFISCHE DOCUMENTAIRE: MET: CHELSEA SMEKENS DEMEDTS; 2024; BELGIË, 1U; NEDERLANDS GESPR. NED. ONDERTIT.

PERS

“De film bevat een impliciete opdracht voor al wie met jongeren werkt, zegt de filmmaker: ‘Kijk niet naar het gedrag van jongeren die soms 'lastig' doen. Luister vooral naar hun verhaal. En behoud de hoop in een goede afloop.’” (DE STANDAARD)