C'mon C'mon

Radiojournalist Johnny werkt aan een project waarbij hij verschillende kinderen interviewt over hun dromen en de toekomst van de wereld. Zijn zus Viv vraagt hem om op haar 9-jarig zoontje Jesse te letten terwijl zij voor haar man, die kampt met psychische klachten, moet zorgen. Wanneer Johnny zijn neefje onder zijn vleugels neemt tijdens een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans, ontstaat er langzaamaan een unieke band tussen de twee.

Oscar-winnaar Joaquin Phoenix is terug met zijn eerste filmrol sinds Joker in dit prachtig zwart-wit geschoten drama van Mike Mills. De regisseur van o.a. 20th Century Women brengt met deze derde film over familierelaties een ode aan de generatie van de toekomst, en zij die hen opvoeden.

REGIE: MIKE MILLS; GENRE: FICTIEFILM; MET JOAQUIN PHOENIX, GABY HOFFMANN, WOODY NORMAN; 2021; VS; 1U49; ENGELS GESPR. NED. ONDERTIT.

PRIJZEN

C’mon C’mon won de Rare Pearl Award op het Denver International Film Festival. De kleine jongen Woody Norman werd op het Filmfestival in Heartland bekroond met de prijs voor Opkomend Talent. Op de Indiana Film Journalists Association won actrice Gaby Hoffmann de prijs voor Beste Actrice in een Bijrol.

PERS

C’mon C’mon is een superieure slow burner die klein begint, maar je steeds meer omver blaast met levenswijsheid. De elegante zwartwitfotografie van Robbie Ryan verheft dit schijnbaar alledaagse verhaal tot een fabel met eeuwigheidswaarde, de melancholische score van The National-muzikanten Bryce en Aaron Dessner klinkt als een warme omhelzing.” (DE MORGEN) “

Mills ontwijkt alle valkuilen en clichés van het Hollywoodsentiment, met dank aan Joaquin Phoenix, excellerend in een zachte, kwetsbare rol, aan natuurtalent Woody Norman als Jesse en aan Gaby Hoffmann als Viv. Dit is een tedere film maar geen kleverige, een wijze maar geen belerende.” (DE STANDAARD)