De Son Vivant

Een alleenstaande theaterdocent is 39 jaar als hij na wat vage rugklachten plots te horen krijgt dat hij aan een vergevorderde vorm van alvleesklierkanker lijdt en amper nog 6 tot 12 maanden te leven heeft. De chemokuur die hem aangeraden wordt is niet uit hoop op een mirakel, maar louter om de pijn die komen zal te beperken. Een uit het leven gegrepen verhaal over een bevlogen oncoloog die zijn uitbehandelde patiënten op hartverwarmende wijze probeert te verzoenen met het onvermijdelijke.

REGIE: EMMANUELLE BERCOT; GENRE: FICTIEFILM; MET: CATHERINE DENEUVE, BENOIT MAGIMEL, CÉCILE DE FRANCE; 2021; FRANKRIJK; 2U; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PERS

“De serene cameravoering van Belg Yves Cape weet de tragiek, en de schoonheid die daar stiekem onder schuilgaat, prachtig in beeld te brengen met een uitstekend en vaak terugkerend gebruik van binnenvallend zonlicht en treffende close-ups die woede, ongeloof en uiteindelijk berusting tastbaar maken, uiteraard gesteund door de knappe prestaties van Magimel en de inmiddels 78-jarige Catherine Deneuve.” (ENOLA.BE)