Jaga Jazzist

CORONA-UPDATE: door de aanhoudende coronapandemie kan dit concert helaas niet doorgaan in De Roma, maar wordt dit verplaatst naar een NIEUWE DATUM en LOCATIE: woensdag 9 februari 2022 in Het Depot in Leuven. Je kaartje(s) blijven geldig en worden mee overgezet, je kan met je oorspronkelijk kaartje(s) gewoon binnen in Het Depot op de nieuwe datum. Als je volgend jaar niet in Leuven kan geraken: alle tickethouders krijgen een e-mail met de terugbetalingsmogelijkheden of kunnen informeren op terugbetaling@deroma.be. Bedankt voor je begrip.

Sinds hun album A Living Room Hush in 2002 door de BBC werd uitgeroepen tot beste jazzalbum van het jaar raast Jaga Jazzist als een verfrissende noordenwind over het muzieklandschap. Gedreven door een drang naar experiment en vernieuwing brengt de 8-koppige Noorse band rond Lars Horntveth een unieke sound waarin jazz en psychedelica naadloos in elkaar overvloeien. Vergelijkingen met Sun Ra, Tame Impala, STUFF. en Flying Lotus zijn nooit ver weg.

Na het grensverleggende Starfire uit 2015, presenteerde Jaga Jazzist in 2019 het nieuwe album Pyramid. Voor dit album werkte de band uit Oslo samen met Brainfeeder, het label van Flying Lotus waarop onder andere ook Thundercat zit. Pyramid is ook het eerste album waarvan Jaga Jazzist de productie volledig zelf in handen nam. Dit gaf de bandleden alle vrijheid om, zonder compromissen, een uniek muzikaal universum op te bouwen. Ieder nummer effent daarbij een pad. Het is aan de luisteraar om dit te bewandelen en er zijn of haar eigen verhaal mee in te vullen. Met intussen bijna vier decennia ervaring op de teller is Jaga Jazzist ook live een niet te missen sensatie. 

Tickets voor het geannuleerde concert van Jaga Jazzist in de Brusselse AB op 8 mei 2020 blijven geldig voor het concert in De Roma op 15 april 2021.