Kantelen! Naar een economie op maat van mens en natuur Grenzeloos
Sponsor: i.s.m. 11.11.11, Oxfam, Broederlijk Delen en MO*Magazine

De ongelijkheid in onze wereld is torenhoog. Bovendien heeft ze een enorme economische, ecologische en menselijke kost. In het nieuwe boek Kantelen! toont Eva Smets aan dat een andere aanpak van onze economie, klimaat en zorg niet alleen broodnodig, maar ook mogelijk is. Als we kantelen naar een donuteconomie, dan ligt een rechtvaardige toekomst voor het grijpen.

Eva Smets, directeur van Oxfam België, stelt Kantelen! Belgische recepten voor de donuteconomie (Lannoo, 2024) voor en gaat in gesprek met Philsan Osman en Anuna De Wever, over diverse wegen naar een meer rechtvaardige economie, waarin de zorg voor mens en natuur centraal staan. Woordkunstenaar Samira Saleh sluit aan bij deze thema’s met haar geëngageerde poëzie en Tom Ysewijn modereert.

Philsan Osman is schrijver, community-builder en co-auteur van het essay Voor wie willen we zorgen? Ecofeminisme als inspiratiebron (EPO, 2021). 

Anuna De Wever is klimaat- en mensenrechtenactivist. Momenteel werkt ze aan een documentaire The Cost of Growth en is ze actief in de grassrootsbeweging HOTM.

Tom Ysewijn is beleidsmedewerker systeemverandering bij Broederlijk Delen. 

Samira Saleh is een internationale spoken word artiest en storyteller, bekend van onder meer haar bijdragen bij Mama’s Open Mic en als Slambassadrice voor België in het internationale uitwisselingsproject Next Generation Speaks.

Dit programma is een initiatief van Grenzeloos, een samenwerking tussen 11.11.11, Oxfam, Broederlijk Delen, MO*Magazine en Spreken Is Goud van De Roma. Onder de noemer Grenzeloos organiseren deze partners samen diverse activiteiten met de focus op internationale solidariteit en rechtvaardigheid.

Deze editie van Grenzeloos kwam tot stand met steun van de Europese Unie.