Lakecia Benjamin

Lakecia Benjamin maakt al langer naam en faam in de New Yorkse jazzscene, nu is de multigetalenteerde saxfonist helemaal klaar om de wereld te veroveren. Dit voorjaar kan ze dan ook niet anders dan halthouden in De Roma, met in haar koffer haar gloednieuwe album Phoenix.

De nummers op Phoenix zijn grotendeels originele composities, geïnspireerd door het verloop van de seizoenen tijdens de coronalockdowns. Voor de opnames deed Benjamin beroep op producer en Grammy Award-winnaar Terri Lyne Carrington én een indrukwekkende lijst gastartiesten. Benjamin koos bewust voor samenwerkingen met andere vrouwen uit de jazzwereld, die haar zelf hebben geïnspireerd: Dianne Reeves, Georgia Anne Muldrow en Patrice Rushen. Maar ze contacteerde ook auteurs, van wie ze de bijdrages verwerkte tot spoken word tracks: politiek activist Angela Davis en dichter Sonia Sanchez. Jazzgigant Wayne Shorter was dan weer bereid om de intro voor een nummer in te spreken.

Live maakt Lakecia Benjamin indruk met haar ongeëvenaarde beheersing van de saxofoon. Haar technische skills laten haar toe om zowel de alt- als de sopraansaxofoon met kracht en expressie te bespelen, zo legt ze emotie en diepte in elk nummer dat ze speelt. In haar composities toont ze dan weer haar vermogen om te experimenteren met geluiden en genres en om vernieuwing te brengen in de jazztraditie. In de band zitten even getalenteerde topmuzikanten, die de rijkheid van haar muziek naar een geweldige live show vertalen.

Line-up

Lakecia Benjamin – sax
Josh Evans – trumpet
Victor Gould – keys
Orange Rodriguez – synths
Enoch (EJ) Strickland – drums
Nêgah Santos – percussions
Ivan Taylor - bass