Les Jeunes Amants

De elegante, gepensioneerde architect Shauna (70), vrij en onafhankelijk, heeft haar liefdesleven op een laag pitje gezet. Desalniettemin brengt de aanwezigheid van Pierre, een man van 45 jaar die ze jaren geleden ontmoet heeft, haar uit evenwicht. Nadat ze elkaar 15 jaar geleden in een ziekenhuis ontmoetten, kruisen Shauna en Pierres paden opnieuw. Tegen alle verwachtingen in, ziet Pierre haar niet als een vrouw van een zekere leeftijd, maar als een begeerlijke vrouw en heeft hij geen schrik om van haar te houden. Maar Pierre is getrouwd en heeft een gezin.

REGIE: CARINE TARDIEU; GENRE: FICTIEFILM; MET: MELVIL POUPAUD, FANNY ARDANT, CÉCILE DE FRANCE; 2021; BELGIË, FRANKRIJK; 1U52; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PERS

Les Jeunes Amants: Op liefde – en verdriet – staat geen leeftijd.” (VERTIGO)

“Dit melodrama is tegelijkertijd actueel en tijdloos… Zoals Pierre het zegt: ‘Het maakt niet uit hoeveel tijd we nog hebben, we moeten profiteren van de lucht die we nog samen inademen.’… Leef dus intens en op het moment als je niet naast het leven wil grijpen.” (HUMBUG)

“Al mijmerend merkt Pierre op dat je je leven eindigt met andere mensen dan diegenen met wie je je leven bent begonnen. ‘Als je dat wilt vermijden,’ raadt iemand hem aan, ‘moet je je oude liefdes opzoeken.’ Films waarin zulke ontroerende aanbevelingen worden geformuleerd, krijgen van ons vanzelf drie sterren.” (HUMO)