MO*talks: Het water komt ons aan de lippen De klimaatcrisis is ook een economische crisis

De klimaatverandering kost ons nu al levens, én geld. Veel geld. Als overheden, bedrijven en burgers niets doen, leidt de klimaatcrisis ook tot een economische ramp. Kunnen we het tij nog keren?

Tijdens de MO*talks over klimaatverandering luisteren we eerst  naar enkele getuigenissen van journalisten uit India en Irak, waar de gevolgen van de klimaatcrisis al uitermate zichtbaar zijn.

Lisa Dupuy is journalist en correspondent India/Zuid-Azië voor de Nederlandse krant NRC. Ze schreef voor de herfsteditie van MO*magazine een beklijvende reportage over de catastrofale hittegolven in India van afgelopen zomer. 
Judit Neurink is Midden-Oostenjournalist en auteur van verschillende boeken. Ze woonde en werkte vele jaren in Irak. Nu bericht ze vanuit Athene over Irak en het Midden-Oosten. In de herfsteditie van MO*magazine verscheen een reportage van haar over hoe hard de klimaatcrisis in Irak toeslaat.  

Daarna volgt er een panelgesprek met Naima Charkaoui (directeur beleidsdienst 11.11.11), Kris Verduyckt en Geert Fremout (hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking van de Dienst Klimaatverandering van de federale overheid). Geert is mee verantwoordelijk voor de internationale dimensie van het federale klimaatbeleid en neemt voor België deel aan de internationale klimaatonderhandelingen. 

Het gesprek wordt gemodereerd door MO*journalist John Vandaele. Hij bericht voor MO* over de sociale, ecologische, economische en bestuurlijke aspecten van globalisering. Hij schreef voor de herfsteditie van MO* een analyse over hoe de klimaatcrisis nu al weegt op de economie.

Foto door Siddarth Behl.