Past Lives

Nora en Hae Sung zijn beste vrienden en wandelen meestal samen naar huis na school. Wanneer Nora’s familie naar Canada emigreert, wordt hun diepe vriendschap bruut onderbroken.

Twaalf jaar later studeert Nora in New York en vinden de twee elkaar terug via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en zien ze elkaar terug tijdens een allesbepalende week, wanneer Hae Sung haar opzoekt in New York.

De debuutfilm van Celine Song ontvingt lovende kritieken en won al verschillende mooie prijzen. Voor de komende Academy Awards is Past Lives genomineerd voor twee Oscars: Beste Film en Beste Originele Scenario.

REGIE: CELINE SONG; GENRE: FICTIEFILM; MET: GRETA LEE, TEO YOO, JOHN MAGARO; 2023; ZUID-KOREA; 1U46; CHINEES, ENGELS, FRANS, KOREAANS GESPR. NED. FR. ONDERTIT.

PRIJZEN

Past Lives kreeg op Filmfest Gent een Eervolle Vermelding in de Internationale Competitie. Op de Florida Film Critics Circle Awards won de film voor Beste Scenario en Beste Eerste Film. Ze haalden de Gotham Independant Film Award binnen voor Beste Speelfilm. In Las Vegas op de Film Critics Society Awards werden ze bekroond met de Sierra Award voor Breakout Filmmaker of the Year. De New York Film Critics Circle Award mochten ze ook mee naar huis nemen voor Beste Eerste Film. Actrice Greta Lee won op het Santa Barbara International Film Festival de Virtuoso Award. 

PERS

“Thematische rijkdom, eindeloze levenswijsheid, acteurs die het scherm doen smeulen van onuitgesproken verlangen, en de mooiste eindscène sinds Lost in Translation. Past Lives is een betoverende instant-klassieker die wij in al onze volgende levens zullen koesteren.” (DE MORGEN)

Past Lives van Celine Song is een fijngevoelig debuut dat je weergaloos omverblaast. Op de valreep de beste film van het jaar.” (DE STANDAARD)