Reuzenstoet

De Reuskens houden jaarlijks een vrolijke optocht langs de straten en pleinen in Borgerhout. Ze worden vergezeld door oude praalwagens, reuzen die de voorbije jaren werden opgeknapt en vele nieuwe reuzen.

Dit jaar bouwen ook enkele jongeren uit de buurt mee aan nieuwe reus. Met de input van jonge Ecuadoraanse klimaatactivistes en het ontmoetingshuis Mundana ontwerpen de jongeren een reus die opkomt voor klimaatrechtvaardigheid. Kunstenaars Francisco Manzano en Joanna Rossi leiden het bouwproces in goede banen. Aarzel zeker niet om mee te lopen  in de stoet met deze nieuwe reus, Amazonia! Alle info daarover vind je op http://www.11.be/evenementen/reuzenstoet.

Zoek dus tijdens deze 310de editie van de Borgerhoutse Reuzenstoet je plekje op de stoep voor De Roma en geniet van het spektakel. Je kan ook terecht in onze inkomhal en foyer, want daar kan je genieten van een expo met beelden van het maakproces, extra info over klimaatrechtvaardigheid en van een interactieve installatie. Meer info daarover vind je op https://11.be/evenementen/expo-stemmen-uit-de-ecuadoraanse-amazone.

Meer informatie over de reuzenstoet vind je op WWW.REUSKENS.BE.

Het project van de klimaatreus gebeurde in samenwerking met 11.11.11. en District Borgerhout.