SORRY WE MISSED YOU Film met inleidend gesprek

Ricky en Abby wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en terug stabiliteit te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Voor de film geeft Ufuk Demirsoy een korte inleiding. Hij werkt sinds 2012 als zelfstandig koerier in België. Ufuk komt vertellen over zijn beroep en wat daar allemaal bij komt kijken. 

Credits

REGIE: KEN LOACH; GENRE: DRAMA; MET: KRIS HITCHEN, DEBBIE HONEYWOOD, RHYS STONE; 2019; ENGELAND, BELGIË, FRANKRIJK; 1U40; ENGELS GESPR. NL/FR ONDERTIT.

Prijzen

Sorry We Missed You werd op het festival van Cannes genomineerd voor de Gouden Palm. Daarnaast werd hij op de British Independent Film Awards genomineerd voor Beste Scenario en acteur Kris Hitchen werd genomineerd voor de prijs van Beste Acteur. Op het Chicago International Film Festival won Debbie Honeywood de prijs voor Beste Actrice en op het St. Louis International Film Festival won de film de prijs van Beste Speelfilm.

Pers

“In deze kille prestatiemaatschappij slaagt Loach er toch in een ontroerende, zelfs warme familiefilm te maken, en dat is niet min.” (FILMMAGIE)

“Waar in zijn vorige films de aanklacht het soms won van nuances of realisme, is Sorry We Missed You op alle fronten overtuigend. De 83-jarige Loach, altijd al meester van de empathie, toont zich in topvorm.” (DE VOLKSKRANT)

“Na de Gouden Palm voor I, Daniel Blake moest Loach het deze keer zonder prijs stellen in Cannes, al geeft dat een vertekend beeld: Sorry We Missed You is overduidelijk de betere film. Vuriger, doeltreffender en minder sentimenteel.” (DE MORGEN)