Spinvis

Spinvis is zonder meer één van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten van de Lage Landen. Keer op keer blijft Erik de Jong verbazen met catchy songs en rake teksten die zo in een poëziebundel kunnen worden gegoten. Op 7 april komt zijn langverwachte nieuwe album Be-Bop-A-Lula uit. De clubtour die daarop volgt, brengt de intrigerende Nederlander en zijn band eind dit jaar voor de vijfde (!) keer naar De Roma. Spinvis: “We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-bop-a-lula.”

Al meer dan twee decennia maakt Spinvis veelzijdige, gelaagde Nederpop van een uitzonderlijke kwaliteit. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit telkens opnieuw te evenaren met wondermooie, weemoedige platen. Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011), Trein Vuur Dageraad (2017), 7.6.9.6 (2020): stuk voor stuk zijn het pareltjes die bruisen van de spitsvondigheid.

Met hits als Kom Terug, Ik Wil Alleen Maar Zwemmen, Bagagedrager en het frivole de dag dat Richard Krajicek Wimbledon Won is Spinvis intussen een vaste waarde aan de top van de hitlijsten. Ook live staat er geen maat op Spinvis, dat bewees hij de voorbije jaren al meerdere malen in De Roma.