Stap maar op mijn bezemsteel en andere verhaaltjes Duitse/Belgische/Nederlandse animatiefilm uit 2022 - duur: 01:00 - Nederlands gesproken

Stap Maar Op Mijn Bezemsteel, de verfilming van het gelijknamige boek van Julia Donaldson heeft nog niets van zijn charme verloren. Het magische verhaal van de lieve heks met het grote hart is een klassieker die je moet gezien hebben! De hoofdfilm wordt aangevuld met 4 kortfilms over vriendschap.

Luce en de Rots
Britt Raes / België / 2022 / 13 min
Op een dag ligt er plots, uit het niets, een reusachtige Rots midden in het vredige dorpje waar Luce woont. De dorpelingen kunnen zelfs de deur van hun huis niet meer opendoen! Luce is boos: Rots, terug naar waar hij vandaan komt. Maar Luce en de rots hebben meer gemeen dan ze denken.
Luce en de Rots werd bekroond tot Beste Belgische Kortfilm op Anima 2022 en kreeg een Speciale Vermelding op de Berlinale 2022.

Muziek in de Kruinen
Filip Diviak / Tsjechië / 2020 / 14 min
Een dakloze muzikant wordt uit de stad verbannen. In het magische woud, omringd door de dieren, vindt hij weer de kracht om muziek te maken.

Ik Ben Niet Bang!
Marita Mayer / Duitsland / 2022 / 7 min
Tijdens een spelletje verstoppertje belandt Vanja op de binnenplaats van hun appartementsblok, waar er veel donkere hoeken, vreemde schaduwen en rare geluiden zijn. Om haar angst te overwinnen, verandert Vanja in een gevaarlijke tijger!

INKT
Erik Verkerk & Joost van den Bosch / Nederland / 2020 / 2 min
Een inktvis met smetvrees probeert de aandacht van een schoonmaker te trekken, nadat een kindje de ruit van zijn aquarium heeft besmeurd met ijs. Had hij dat maar niet gedaan!