Return Praktisch

Voor scholen

Beste leerkracht,

Hartelijk welkom in De Roma. We gooien volgend schooljaar de deuren terug open en zijn ongelooflijk blij dat we jullie weer kunnen ontvangen. De filmwereld heeft ondanks de coronapandemie niet stilgezeten afgelopen jaar. Mooov (mooov.be) had in zijn filmfestival heel wat pareltjes die niet mogen ontbreken. Met J.E.F. (jeugdfilm.be) grijpen we terug naar een aantal prijsbeesten uit het aanbod van vorig schooljaar. Het fijne aan J.E.F. is dat je bij elke film een gratis lesmap met filmwijze info en opdrachten kan downloaden. Ook brengen we graag REKKER (rekker.be) onder jullie aandacht. In hun voorstellingen maken jullie kennis met kortfilms die heel divers zijn qua thematiek, techniek en vormgeving. Veel van deze films werden gemaakt door studenten en of jonge makers en circuleren niet in de commerciële circuits. REKKER laat jullie proeven van visuele parels. En nog een laatste tip: The Brussels Animation Film Festival (animafestival.be) heeft een selectie gemaakt van de 10 beste filmpjes uit de competitie van het Anima Festival in 2021.

Op deze pagina vind je de lijst met schoolfilms. Je kan de lijst filteren door op de leeftijdaanduiding achter de titel te klikken. Klik je op de titel van een film, dan krijg je alle details, trailer en link naar de bijhorende lesmap. Onder de schoolfilmagenda hebben we de informatie over het reserveren en andere praktische zaken gebundeld. Wil je graag alles eens rustig nalezen op papier, dan kan je helemaal op het einde de schoolbrochure als PDF downloaden en afdrukken. Veel lees- en kijkplezier!

Schoolfilmagenda 2021-2022

Praktisch

Inschrijving
Inschrijven doe je met het excel reservatieformulier dat je onderaan deze pagina kan downloaden. Je mag het ingevulde formulier doorsturen via mail of afgedrukt per post. Helaas zijn we omwille van covid-19 nog steeds niet volledig operationeel en bijgevolg telefonisch niet bereikbaar.

De Roma 
t.a.v. Bart Verhulst
Turnhoutsebaan 329
2140 Borgerhout
e-mail: bart@deroma.be

Reserveer je een film voor verschillende klassen? Respecteer dan de vermelde klasgroep en noteer het aantal leerlingen en begeleiders. Probeer het aantal leerlingen zo exact mogelijk op te geven. Het maximaal aantal leerlingen per filmvoorstelling is 460. 

Overeenkomst en betaling
Na je reservatie krijg je van De Roma bevestiging van het aantal gereserveerde plaatsen via een bevestigingsformulier. Begin september geeft de school het reële aantal leerlingen per voorstelling door op dit formulier. Dit moet correct ingevuld en ondertekend aan De Roma bezorgd worden. Daarna wordt er een factuur opgemaakt. Inschrijvingen zijn pas definitief na bevestiging door De Roma. De factuur dient binnen de 30 dagen na ontvangst betaald te worden. Op de dag zelf houden we rekening met een verminderd aantal leerlingen (met een maximum afwijking van 10% van de inschrijvingen per film). Dit teveel dat werd betaald, kan op aanvraag van de school worden teruggestort door De Roma.

Annulering
Annulering wordt enkel aanvaard in geval van overmacht. Bij andere gevallen van annulering worden de gereserveerde plaatsen niet terugbetaald. Hou dus rekening met pedagogische studiedagen, sportdagen, feestdagen van andere geloofsgemeenschappen en dergelijke.

Kostprijs
De prijs per leerling bedraagt € 4. De begeleidende leerkrachten wonen de film gratis bij. 

Organisatie, begeleiding, verloop
We beginnen graag stipt om 9u30. Zorg dat je tijdig aanwezig bent, om 9u15, een kwartier voor aanvang. Je geeft het exact aantal leerlingen door aan de verantwoordelijke van De Roma. Drank en eetwaren zijn verboden. Een gsm en andere elektronische speeltjes laten jouw leerlingen die dag gewoon thuis. Leerlingen schuiven aan per klas en gaan per klas bij elkaar zitten, samen met hun verantwoordelijke leerkracht. In de zaal rekenen we erop dat jij en de andere begeleiders tussen jullie leerlingen gaan zitten. Je staat mee in voor een rustig verloop van de voorstelling.

Voorbereiding
Bij de films van J.E.F. is er een lesmap en introfilm beschikbaar. Je vindt de link naar het lesmateriaal bij iedere betreffende schoolfilm op onze site.

Locatie
De Roma is gelegen op het einde van de Turnhoutsebaan (nr. 286) binnen de Singel in 2140 Borgerhout. Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer. Trams en bussen stoppen vlakbij aan halte De Roma en premetrohalte Zegel. Op deze pagina vind je alle informatie over de bereikbaarheid.

Gratis met De Lijn naar De Roma
Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling. Dit initiatief is bedoeld voor kleinschalige activiteiten in de buurt van de school. Meer informatie hierover vind je op www.cultuurkuur.be/subsidies/dynamo-op-weg.

Nog vragen?
Voor al je praktische vragen: 
Bart Verhulst · 03 600 16 21 · bart@deroma.be
Voor al je inhoudelijke vragen: 
Caroline Rochlitz · 03 600 16 42 · caroline@deroma.be

Downloads

schoolbrochure2021-2022v1.pdf 6MB
reservatieformulier2021-2022.xlsx 20KB