Un autre monde

Philippe Lemesle is een bedrijfsleider die door zijn werknemers wordt gewaardeerd. Hij runt een dochteronderneming van een grote Franse groep, op haar beurt afhankelijk van een Amerikaanse baas. Die baas legt eisen op tafel: het personeelsbestand in de Franse fabrieken moet verminderen om het concurrentievermogen te vergroten en de aandeelhouders tevreden te stellen. Philippe heeft altijd gewerkt als een goede kleine soldaat. Maar dan blokkeert hij: hoe moet hij vijftig van zijn medewerkers ontslaan zonder schade aan te richten? In beslag genomen door de toenemende besognes op het werk, beseft hij niet dat ook privé het evenwicht zoek is: zijn vrouw, uitgeput van het alleen beheren van het gezinsleven, vraagt ​​om een ​​scheiding, en hun tienerzoon is in de greep van ernstige psychische problemen …

REGIE: STÉPHANE BRIZÉ; GENRE: FICTIEFILM; MET: VINCENT LINDON, SANDRINE KIBERLAIN, ANTHONY BAJON; 2021; FRANKRIJK; 1U37; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PERS

“Brizé vergeet niet dat je om het hoofd te doen werken het hart moet bewerken.” (DE STANDAARD)

“Lindon ontroert als een man die tot de vaststelling komt dat hij zijn leven aan het verkeerde doel heeft gewijd. Waaraan besteden we de korte tijd die ons op deze aardkloot gegeven is? En is een andere wereld mogelijk?” (DE MORGEN)

“Een raak geschetst, en bij momenten beklemmend portret van een verdrukte der aarde, maar dan dit keer één met maatpak en das.” (KNACK FOCUS)