Vous n'aurez pas ma haine

November 2015. Antoine Leiris past op zijn babyzoon. Zijn vrouw Hélène wordt die avond, samen met 88 anderen gedood in de aanslag op de Bataclan in Parijs. Drie dagen later schrijft hij een open brief aan de moordenaars van zijn vrouw. Hij stelt tegenover de haat van de terroristen, de liefde voor zijn zoon en zijn verloren vrouw. Een boodschap van hoop en veerkracht in deze moeilijke tijden.

REGIE: KILIAN RIEDHOF; GENRE: DRAMA; MET: PIERRE DELADONCHAMPS, CAMELIA JORDANA, THOMAS MUSTIN; 2022; DUITSLAND, FRANKRIJK; 1U43; FRANS GESPR. NED. ONDERTIT.

PRIJZEN

De film won op het German Screenplay Award de prijs voor Beste Scenario.

PERS

“Kilian Riedhof neemt de kijker mee in de draaikolk van een weduwnaar.” (TROUW)
“Door het zware onderwerp is deze Franse titel misschien niet de uitgesproken filmtitel die bovenaan je lijstje staat te blinken voor een vrolijk avondje uit, maar Vous n 'aurez pas ma haine is wederom een bewijs dat je grootse cinema kunt maken door humane verhalen op een sobere manier te vertellen, maar die zo treffend en hartroerend in beeld gebracht worden dat ze je wekenlang blijven achtervolgen, en dat zonder toe te geven aan de clichés die zich als hongerige wolven achter iedere hoek schuilhouden.” (FILMTOTAAL.NL)