Return Praktisch

Toegankelijkheid

We hopen dat een avondje in De Roma voor iedereen een onvergetelijke belevenis is. Als de gewone voorzieningen niet toereikend zijn voor u, zoeken we graag samen naar een oplossing.

VOOR MINDER MOBIELE MENSEN

De zaal is vlot toegankelijk voor minder mobiele mensen en heeft een vlakke vloer. Alle toiletten bevinden zich op de gelijkvloers. Rolstoelgebruikers kunnen zonder hindernissen binnen. Voor hen is er ook aangepast sanitair voorzien. Een lift kan u naar het balkon brengen als trappen lopen moeilijk is. Ook rolstoelgebruikers krijgen zo de mogelijkheid om op het balkon plaats te nemen op de momenten dat het balkon voor publiek geopend is.

Wij begrijpen dat het niet voor iedereen even evident is om een hele avond recht te staan of om niet op voorhand te weten of er voldoende zitplaatsen zullen zijn. Daarom kan u uw specifieke wensen of noden kenbaar maken. Lees nog even verder, misschien staat het antwoord op uw vraag al vermeld en hoeft u geen aanvraag in te dienen.

We hebben verschillende zaalopstellingen, gaande van enkel zitplaatsen tot enkel staanplaatsen. Op deze pagina vindt u hierover meer details.

Zittend

De Roma werkt bij zittende activiteiten altijd met ongenummerde plaatsen. Dat wil zeggen dat u bij de aankoop van uw tickets niet kan kiezen waar u gaat zitten. Plaatsen kiest u dus zelf op de avond van de activiteit en dit in volgorde van binnenkomen. Voor rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen kunnen we gemakkelijk bereikbare plaatsen reserveren. Gelieve ons hiervan op voorhand via dit aanvraagformulier op de hoogte te brengen.

Staand

Bij staande concerten zijn er in principe geen zitplaatsen of is er slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar indien het balkon geopend is. We willen natuurlijk dat iedereen die een ticket heeft gekocht een fijne avond kan beleven en zonder zorgen naar De Roma kan komen. Daarom voorzien we een beperkt aantal barkrukken om mee te nemen in de zaal. Een barkruk kan u op voorhand aanvragen via het aanvraagformulier. Is ons balkon geopend, dan houden we tot het officiële aanvangsuur van de activiteit een beperkt aantal zitplaatsen bezet voor mensen die niet lang kunnen rechtstaan. We vragen om enkel naar een zitplaats te vragen als dit een specifieke medische (al dan niet tijdelijke) noodzaak heeft.

Voor rolstoelgebruikers voorzien we vooraan in de grote zaal een speciaal gereserveerde zone. Hier kan u - eventueel samen met 1 begeleider - genieten van een goed zicht op het podium. Ook op het balkon is er een gereserveerde zone voor rolstoelgebruikers met hun begeleider. Gelieve ons hiervan op voorhand via dit aanvraagformulier op de hoogte te brengen.

Tot slot nog dit

In onze grote zaal organiseren we nog tal van andere evenementen, zoals een film- en vinylbeurs, kinderrommelmarkt, gespreksavonden, … Ook hier werken we met wisselende zaalopstellingen naargelang de noodzaak. Wilt u op voorhand meer info over de toegankelijkheid tijdens het evenement, kan u ons steeds contacteren via het aanvraagformulier.

AMOR (ons restaurant naast de deur op nummer 288) is vlot toegankelijk voor minder mobiele mensen en heeft een vlakke vloer. Alle toiletten bevinden zich op de gelijkvloers. Rolstoelgebruikers kunnen zonder hindernissen binnen. Voor hen is er ook aangepast sanitair voorzien. We organiseren in AMOR geregeld een podiumactiviteit of een Muziek Aan Tafel avond (concert voorafgegaan door een driegangendiner). Bij deze activiteiten zijn zitplaatsen voorzien. Indien nodig kunnen we bij een staand concert een stoel voor u voorzien. Indien u zich graag op voorhand kenbaar wilt maken, neem dan contact met ons op via toegankelijkheid@deroma.be.

We hebben geen eigen parking of parkeerplaatsen. Voor een overzicht van mindervalide parkeerplaatsen in de buurt, surf naar deze pagina op de site van de stad Antwerpen. Meer algemene informatie over de bereikbaarheid van onze zaal, vindt u op deze pagina.

VOOR MENSEN MET EEN SLECHT GEHOOR

UPDATE 28/2/22 : momenteel is helaas de ringleiding defect. Onze excuses hiervoor. De Roma beschikt over een FM-installatie. Hierdoor kunnen mensen met een slecht gehoor toch van onze activiteiten genieten. Een zender (met hoofdtelefoon die u bij ons kan lenen of via een apart kanaal op uw aangepast hoorapparaat) versterkt het geluid van het podium zonder storende omgevingsgeluiden. Wilt u zich graag op voorhand kenbaar maken? Neem dan contact met ons op via toegankelijkheid@deroma.be.