Return Praktisch

Toegankelijkheid

We hopen dat een avondje in De Roma voor iedereen een onvergetelijke belevenis is. Als de gewone voorzieningen niet toereikend zijn voor jou, zoeken we graag samen naar een oplossing.

VOOR MINDER MOBIELE MENSEN

De zaal is vlot toegankelijk voor minder mobiele mensen en heeft een vlakke vloer. Alle toiletten bevinden zich op het gelijkvloers. Rolstoelgebruikers kunnen zonder hindernissen binnen. Voor hen is er ook aangepast sanitair voorzien. Een lift kan je naar het balkon brengen als trappen lopen moeilijk is. Ook rolstoelgebruikers krijgen zo de mogelijkheid om op het balkon plaats te nemen op de momenten dat het balkon voor publiek geopend is..

Wij begrijpen dat het niet voor iedereen even evident is om een hele avond recht te staan of om niet op voorhand te weten of er voldoende zitplaatsen zullen zijn. Indien je niet (lang) kan blijven staan o.w.v. een (tijdelijk) medische reden, kan je jouw specifieke wensen of noden kenbaar maken. 

Opgelet: we doen ons best om indien nodig een zitplaats te voorzien. Helaas hebben we maar een beperkt aantal barkrukken, zit- en rolstoelplaatsen. Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn geeft dat geen recht op een terugbetaling. Het gebeurt gelukkig zelden dat we aanvragen moeten weigeren. We zoeken graag mee naar een oplossing die werkt.

Zittend

De Roma werkt bij zittende activiteiten altijd met ongenummerde plaatsen. Dat wil zeggen dat je bij de aankoop van uw tickets niet kan kiezen waar u gaat zitten. Plaatsen kies je dus zelf op de avond van de activiteit en dit in volgorde van binnenkomen. Voor rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen kunnen we gemakkelijk bereikbare plaatsen reserveren. Gelieve ons hiervan op voorhand via het aanvraagformulier op de hoogte te brengen.

> Vraag hier je plaats aan

Staand

Bij staande concerten zijn er in principe geen zitplaatsen of is er slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar indien het balkon geopend is. We willen natuurlijk dat iedereen die een ticket heeft gekocht een fijne avond kan beleven en zonder zorgen naar De Roma kan komen. Daarom voorzien we een beperkt aantal barkrukken om mee te nemen in de zaal. Een barkruk kan je op voorhand aanvragen via het aanvraagformulier. Is ons balkon geopend, dan houden we tot het officiële aanvangsuur van de activiteit een beperkt aantal zitplaatsen bezet voor mensen die niet lang kunnen rechtstaan. We vragen om enkel naar een zitplaats te vragen als dit een specifieke medische (al dan niet tijdelijke) noodzaak heeft.

> Vraag hier je barkruk aan

Rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers voorzien we vooraan in de grote zaal een speciaal gereserveerde zone. Hier kan je - eventueel samen met 1 begeleider - genieten van een goed zicht op het podium. Ook op het balkon is er een gereserveerde zone voor rolstoelgebruikers met hun begeleider. Gelieve ons hiervan op voorhand via dit aanvraagformulier op de hoogte te brengen.

> Vraag hier je plaats aan

Concerten in AMOR - Het restaurant van De Roma

AMOR (ons restaurant naast de deur op nummer 288) is vlot toegankelijk voor minder mobiele mensen en heeft een vlakke vloer. Alle toiletten bevinden zich op het gelijkvloers. Rolstoelgebruikers kunnen zonder hindernissen binnen. Voor hen is er ook aangepast sanitair voorzien. We organiseren in AMOR regelmatig een podiumactiviteit of een Muziek Aan Tafel avond (concert voorafgegaan door een driegangendiner). Bij deze activiteiten zijn zitplaatsen voorzien. Indien nodig kunnen we bij een staand concert een stoel voor je voorzien. Wil je toch graag op voorhand laten weten dat je komt of speciale noden hebt, neem dan contact met ons op via toegankelijkheid@deroma.be.

VOOR SLECHTZIENDEN

Voor staande shows kan je zelf op tijd komen en een plekje vooraan in de zaal uitkiezen. Heb je graag begeleiding naar het podium? Meld je dan aan bij de inkomkassa. We zorgen ervoor dat een verantwoordelijke je begeleidt naar een degelijke plek. Voor een voorstelling met zitplaatsen kan je een zitplaats vooraan aanvragen via ons aanvraagformulier.

VOOR SLECHTHORENDEN

Voor o.a. comedy, muziektheater en gespreksavonden kan je live meeluisteren naar wat er op het podium gebeurt via je eigen hoofdtelefoon of oorapparaat. We werken hiervoor samen met MobileConnect van Sennheiser. Deze app streamt het geluid van op het podium rechtstreeks naar je hoofdtelefoon of oorapparaat via je smartphone. Op de detailpagina van onze activiteiten kan je zien welke voorstellingen gebruik maken van dit systeem.

PRAKTISCHE TIP: installeer op voorhand, thuis, de Sennheiser MobileConnect app op je smartphone en test of je smartphone verbinding kan maken met je oorapparaat. Download hier de app: Android - iOS.

Opgelet, we doen ons uiterste best om het geluid zo snel mogelijk door te sturen maar het is onvermijdelijk dat er een beetje vertraging zit op de overdracht van het geluid. Dit kan je doen om een echo-effect te voorkomen:

  • Kijk de instellingen van je oorapparaat na: beperk indien mogelijk het omgevingsgeluid. Zo kan je focussen op het geluid dat binnenkomt via MobileConnect.
  • Wil je een hoofdtelefoon gebruiken? Gebruik dan één die je oren volledig bedekt. Het helpt ook als je een draad kan gebruiken in plaats van Bluetooth.
  • Bespreek dit eventueel op voorhand met je audioloog.

Voor mensen die gevoelig zijn voor overprikkeling

Als je snel last hebt van veel prikkels is het vervelend om aan te schuiven in een grote groep mensen of om je weg te vinden tussen de menigte in de zaal. Het is niet evident om een ruimte te vinden die rustig is op een concert. Je kan ook hiervoor een plaats aanvragen op het balkon. Hierdoor hoef je niet op voorhand aan te schuiven maar kan je toekomen als de grootste drukte is gepasseerd. De plaats op het balkon is dicht bij de uitgang zodat je ook snel even rust kan vinden in de traphal of de foyer indien nodig. Let wel, het is kenmerkend voor een concert dat er veel prikkels op je afkomen, ook op het balkon zijn bezoekers enthousiast en zingen ze mee of kunnen ze rechtstaan. Maar op deze manier kan je toch snel even pauzeren in de foyer indien nodig.

> Vraag hier je plaats aan

PARKING

We hebben geen eigen parking of parkeerplaatsen. Voor een overzicht van aangepaste voorbehouden parkeerplaatsen in de buurt, surf naar deze webpagina van de stad Antwerpen. Meer algemene informatie over de bereikbaarheid van onze zaal, vind je op deze pagina.

 

Nog geen antwoord op je vraag?

Als je na het lezen van deze pagina toch nog twijfels of vragen hebt, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@deroma.be. We helpen je zo snel mogelijk verder!