Admiral Freebee

Admiral Freebee zet de viering van het twintigjarig jubileum van zijn legendarische, naamloze debuutplaat verder in De Roma. Rags ’n Run, Ever Present, Einstein Brain en Mediterranean Sea: stuk voor stuk horen ze tot ons collectief muziekgeheugen. Admiral Freebee leverde met zijn debuutalbum een belpopklassieker van formaat af, die vandaag nog steeds even actueel klinkt als in 2003.

Admiral Freebee liet voor het eerst van zich horen in 2000. Hij won toen Humo’s Rock Rally zo goed als dubbel: als finalist na Mintzkov én als terechte winnaar van de publieksprijs. Frontman Tom Van Laere viel meteen op als een geanimeerde songwriter in de gedaante van bezeten en heilzame prediker. Hij liet zich al meteen goed omringen door bijzonder volk zoals Nathalie Delcroix (Laïs), Lars van Bambost (Noordkaap), Gert Bettens (K’S Choice) en Lazy Horse (Flip Kowlier). Het debuutalbum dat volgde, werd overstelpt met lovende recensies en stond niet minder dan 70 (!) weken in de albumcharts van Ultratop geparkeerd.

Tijdens de uitverkochte Rewind-concerten in de AB in 2023 spatte het spelplezier van het podium. Er volgde een reeks extra concerten, maar zowel bij het publiek als bij Admiral Freebee zelf blijft de honger naar meer groot. Verwacht je in De Roma aan een knetterend concert opgebouwd rond één van de meest iconische platen uit de Belgische rockgeschiedenis.