Els Dottermans, Andrea Croonenberghs, Barbara Dex Als de rook om je hoofd is verdwenen Vrouwen zingen Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot is zonder meer één van de grootste artiesten van de Lage Landen. Na meer dan 50 jaar op de planken, is hij als één van de weinigen even populair voor als na de eeuwwisseling. Zijn repertoire is even uitgebreid als gevarieerd. Protestsongs, poëzie, verhalen, liefdesliedjes, beschouwingen, chansons … Weinigen weten het idee dat een lied een combinatie van muziek en tekst is, zo mooi tot een geheel te vormen als Boudewijn de Groot.

Elk op hun eigen manier en met de goedkeuring van de Meester zelf, vertolken Els Dottermans, Andrea Croonenberghs en Barbara Dex zijn werk vanaf 1965 tot nu. Drie unieke stemmen, drie unieke interpretaties. De vrouwen vertoeven bovendien in uitstekend gezelschap, want niemand minder dan Marcel de Groot begeleidt op gitaar en wie weet, misschien zingt de zoon van ook wel mee.

Verwacht echter meer dan alleen de grote hits. De verrassende keuze en eigenzinnige invulling maken dit programma bijzonder en verheffen het boven louter een overzicht. Met de prachtige teksten van Boudewijn zelf, maar ook met die van Lennaert Nijgh, Herman Pieter de Boer en Freek de Jonge. Akoestische nummers, stevige nederpop en heerlijk rockende nummers wisselen elkaar af. De zangeressen zingen samen en apart en laten u zo optimaal genieten van het prachtige oeuvre van Boudewijn de Groot.